Voorbeschouwing VWC 1 – Black Boys 1

De vechtmachine van Jappie Booij die deed denken aan de Crazy Gang die afc Wimbledon in de jaren negentig was, speelde dan wel gelijk, maar gelet op de numerieke minderheid won de ploeg eigenlijk op punten. Dat was tenminste de ervaring van de meeste toeschouwers bij de wedstrijd tussen Black Boys en Sc. Bolsward. Want met negen frontsoldaten brachten de “All Blacks” de voltallige opponent aan het wankelen en werd maar weer eens bewezen, dat mensen op wilskracht inderdaad bergen kunnen verzetten.

In het land, waarin bergen geen issue zijn en heuveltjes met berg in de naam in ieder geval bij Zwitsers en Oostenrijkers op de lachspieren werken gaat Black Boys op bezoek bij promovendus VWC. De VOG Westhoek Combinatie speelt zijn wedstrijden in Munnekeburen, diep verscholen in het dun bevolkte grensgebied van Friesland en Overijssel, De “blaugranas” uit Munnekeburen klommen vorig seizoen via de toegift omhoog uit de kelder van het amateurvoetbal. In de vierde klasse is de start echter nog niet overtuigend. Beide uitwedstrijden tegen resp. De Blesse en Oldeboorn gingen met ruime cijfers verloren en thuis tegen VENO schreef VWC middels een 3-3 gelijkspel het enige tot nu toe behaalde punt bij. Die resultaten betekenen niet, dat het voor Black Boys een kwestie van een appeltje en een eitje wordt. In het verleden troffen beide ploegen elkaar in de vijfde klasse ook een aantal malen en was het niet zelden lastig om uit meergenoemd grensgebied punten mee naar Sneek te nemen.

Die punten zijn echter nodig om in het spoor van de kop van de ranglijst te blijven. Want hoewel dat niet expliciet is uitgesproken, is dat toch de doelstelling van de “Men in Black”. Gelet op het tussenrapport moet dat mogelijk zijn, want hoewel je daar op dit moment weinig voor koopt, zijn de resultaten tot nu toe beter dan in het vorig seizoen. Winst bij Irnsum en een gelijkspel tegen Sc. Bolsward, daar waar in 2014-2015 beide duels werden verloren, levert op de puntenbalans ten opzichte van vorig seizoen dan ook een saldo op van plus 4. Die progressie wil de ploeg graag vasthouden. Die ploeg zal als gevolg van de rode kaarten van zondag jl. op een aantal posities wijziging ondergaan, maar hopelijk zullen die wijzigingen niet ten koste van de instelling gaan. Als men verslapping weet te voorkomen en de strijd met dezelfde spirit ingaat als tegen Sc. Bolsward, dan moeten Booij’s Heroes in staat zijn om met drie punten naar de “bewoonde” wereld terug te keren.