Voorbeschouwing VWC 1 – Black Boys 1

Afgelopen zondag ging de dank vooral uit naar doelverdediger Sander de Vries. De goalie van de Zwartjes voorkwam namelijk, dat de wedstrijd tegen koploper RENADO in een debacle eindigde. Nu bleef de nederlaag dankzij de reddingen van De Vries qua uitslag in ieder geval binnen de perken. Qua voetbal lag dat echter anders, want Black Boys kwam er tegen de aanstaande kampioen niet een moment aan te pas en beleefde zo’n dag, waarop niets, maar dan ook niets lukte. Hoewel bij RENADO ene Arjen Postma rondliep, die in z’n eentje waarschijnlijk meer kwaliteit heeft dan heel Black Boys, was dat heel vervelend en Black Boys zal zich dan ook snel moeten herpakken en het liefst voor komende zondag al. Dan wacht voor de formatie van trainer Ed Laagland namelijk het duel VWC en kan Black Boys een stap richting rechtstreekse handhaving zetten.

Maar Black Boys en winnen in Munnekeburen bleek niet altijd een gelukkig huwelijk. Zoals vorig seizoen, toen het op dat moment nog puntloze VWC de “All Blacks” met 2-1 wist te kloppen. En ook in grijzere tijden, toen beide ploegen nog in de kelder van het amateurvoetbal uitkwamen, was VWC een aantal malen een lastig te nemen hobbel. Die kelder lijkt voor VWC overigens weer het nieuwe werkterrein te worden, want de ploeg van trainer Evert Tromp staat op de voorlaatste plaats. De VOG Westhoek Combinatie vecht komende zondag dan ook zo’n beetje voor zijn laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat geeft VWC de identiteit van de kat in het nauw en dat maakt de ploeg uit de grenstreek tot een gevaarlijke opponent. Dat laatste bleek overigens ook in de heenwedstrijd, toen Black Boys na een vroeg voorsprong pas in de slotminuten dankzij een wonderschone treffer van Tolga Yilmaz afstand van VWC nam.

Black Boys is derhalve gewaarschuwd en zal, zoals hiervoor al werd vermeld, beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zondag. Alleen dan behoort een goed resultaat voor aanvoerder Lars Niemarkt en de zijnen tot de mogelijkheden en kan het op sportpark het Scheeneveld een mooie zondag worden met mogelijk rechtstreekse handhaving als eindresultaat. Slaagt de “Equipo Negro” er echter niet in om het niveau op te krikken, dan kan het ook zo maar in een tranendal eindigen en dat zou met de thuiswedstrijd tegen nummer twee Akkrum nog in het verschiet, wel eens desastreuze gevolgen kunnen hebben. Kortom, de boodschap moge duidelijk zijn en die boodschap moet toch voor voldoende motivatie zorgen om zondag klare wijn te schenken.