Voorbeschouwing VENO 1 – Black Boys 1

De topper tegen koploper Warga werd weliswaar afgelast, maar zonder zelf te spelen, was het toch niet zo’n slecht weekeinde voor Black Boys, Een van de concurrenten, te weten SC Bolsward, ging namelijk verrassend onderuit bij Irnsum en liet op sportpark De Bining kostbare punten liggen. Daardoor bleef het verschil tussen de fusieclub en de “All Blacks” dat anders tot vier punten zou zijn gegroeid, één punt en dat is met nog negen speelronden voor de boeg overbrugbaar.

De eerste van die negen speelronden voert de formatie van trainer Jappie Booij naar Vollenhove voor de wedstrijd tegen VENO. Die ploeg leek in de eerste seizoenshelft o.a. door een zege op Black Boys een rol van betekenis te gaan vervullen, maar de voormalige derdeklasser is inmiddels teruggezakt naar een toch ietwat teleurstellende tiende plaats. Eenentwintig punten staan er achter de naam van de ploeg uit Noordoost-Overijssel en daarvan werd het leeuwendeel in uitwedstrijden bijeen gespeeld. VENO is samen met Oosterlittens namelijk de ploeg met voorlopig de beste uitbalans in de vierde klasse A. Op. de thuisbasis floreert VENO echter beduidend minder, want de zeven keer, dat men op het eigen sportpark voor de competitie in actie kwam, leverden maar acht punten op. Die resultaten en het wedstrijdbeeld in de heenwedstrijd, waarbij Black Boys twee keer met open ogen en op identieke wijze in het mes liep en uiteindelijk met 1-2 verloor, bevestigen het beeld van VENO. Een ploeg is, die moeite heeft om zelf het spel te maken en het liefst om maar eens een term uit het handboek der oefenmeesters uit de kast te halen, “in de kont hangt” om zodoende van de fouten van de tegenstander te profiteren.

Black Boys dat naar verwachting over de vaste kern kan beschikken, zal die fouten dan ook moeten vermijden en Booij zal een tactiek moeten uitstippelen, waarbij de “Equipo Negro” weliswaar voor zijn eigen kansen gaat, maar daarbij niet al te veel ruimte weggeeft. Want waar dat toe kan leiden, bleek zoals gezegd, in de heenwedstrijd. Maar als de mannen van “el capitano” Lars Niemarkt dat kunnen opbrengen, dan moet Black Boys in staat zijn om de opwaartse lijn, die na de nederlagen tegen SC Bolsward en Irnsum met twee overwinningen op rij is ingezet, een goed vervolg te geven. En dat vervolg zal nodig zijn willen de Zwartjes het verschil met de topploegen overbrugbaar houden.