Voorbeschouwing THOR 1 – Black Boys 1(beker)

Black Boys verraste afgelopen zondag door in eigen huis, al klinkt dat wat vreemd voor een club die niet over een kantine e.d. beschikt, derdeklasser Fc. Harlingen met 2-1 te verslaan. Die zege tegen de hoger gekwalificeerde “ouwe steunen” mag toch wel als een stuntje worden bestempeld en betekent in ieder geval, dat de “All Blacks” nog volop in de race zijn voor een plek in de KO-fase. Die wedloop moet donderdag in Lippenhuizen een vervolg krijgen als Black Boys op bezoek gaat bij THOR, dat afgelopen zondag kansloos met 7-1 van GAVC verloor.

Een succesvolle voortzetting is echter geen wet van Meden en Perzen, want vorig seizoen moesten de “Men in Black” tot twee keer toe hun meerdere erkennen in de ploeg uit het geboortedorp van Foppe de Haan. In de eerste wedstrijd van vorig seizoen werd het 1-0 voor THOR en later dat seizoen stapten de mannen uit Lippenhuizen op Het Schuttersveld met dezelfde cijfers als winnaar van het veld. THOR lijkt zich daarmee voor de “squadra” van trainer Jappie Booij de status van “angstgegner” te hebben toegeëigend. Het is aan Black Boys om die status donderdag weer te onteigenen en als de formatie op sportpark De Kobunder de zaken met dezelfde instelling en energie als tegen Fc. Harlingen aanpakt, is dat niet op voorhand een onmogelijke opgave. In ieder geval houden de Snekers de bekerdroom dan tot komende zondag in leven.