Voorbeschouwing SV THOR 1 – Black Boys 1

Black Boys zette de laatste weken met een gelijkspel en drie overwinningen een goede reeks neer. De zege van afgelopen zondag was niet alleen opmerkelijk, omdat met SC Terschelling de nummer vijf van de ranglijst over de knie werd gelegd, maar vooral vanwege een aantal bijzonder fraaie treffers. Na een matige eerste helft toverde Kewin de Jong na rust namelijk een aantal ballen uit zijn linker die bij de verkiezing doelpunt van de maand absoluut niet zouden hebben misstaan.

​Of dergelijke goals er zondag weer inzitten, valt om meerdere redenen te betwijfelen. In de eerste plaats treft Black Boys met SV THOR de koploper en naar alle waarschijnlijkheid de aanstaande kampioen en in de tweede plaats werden de onderlinge confrontaties in de voorbije jaren vooral gekenmerkt door Italiaans aandoende uitslagen (zie hieronder). Daarbij trok Tot Heil Onze Ribbenkast overigens wel iedere keer aan het langste eind, al mocht men bij één van die overwinningen vanwege een arbitrale dwaling de handen echt dicht knijpen.

In dat seizoen (2014-2015) finishte SV THOR overigens als zevende en ruim achter Black Boys. In het seizoen daarop ging het ietsje beter en bereikte men met een periodetitel op zak als vijfde de eindstreep, terwijl de prestaties vorig jaar met winst in de eerste periode uiteindelijk een vierde plaats opleverden. De deelname aan de nacompetitie bleef echter beide keren zonder “Erfolg”, maar dit seizoen lijkt de “Aufstieg” in de derde klasse er toch van te komen en nog slechts een kwestie van tijd. De voorsprong op naaste belager Read Swart, voor zover men van “naaste’ kan spreken, bedraagt namelijk al dertien punten, waarbij de ploeg uit De Knipe overigens nog wel een wedstrijd te goed heeft. Niettemin moet dat verschil voldoende zijn om in de komende weken op De Kobunder de vlag te hijsen.

Black Boys deed zoals hiervoor al werd vermeld, de afgelopen weken goede zaken. Niettemin heeft de ploeg van trainer Richard Venema nog een achterstand van vier punten op de veilige regionen en bivakkeert men nog altijd op een plek waarbij men aan het einde van de rit als herkansen tot de play offs wordt veroordeeld. Om aan die plek te ontsnappen, zal de hoofdmacht na de mooie schreden van de voorbije weken in de komende tijd dus nog een aantal stapjes moeten zetten. Het zou mooi zijn, indien de eerste daarvan komende zondag al realiteit zou worden en eerlijk gezegd hebben we daar na de recente prestaties best wel vertrouwen in en zeker als De Jong er weer een paar voor zijn linker krijgt.