Voorbeschouwing Steenwijkerwold 1 – Black Boys 1

Black Boys toonde afgelopen zondag veerkracht door in Wilhelminaoord dankzij treffers van Nicky de Vries en Kewin de Jong een 2-0 achterstand ongedaan te maken. Vlak voor tijd knapte het elastiekje echter alsnog en moest de formatie van trainer Jappie Booij lijdzaam toezien, hoe Old Forward de overwinning vierde en hoe de “All Blacks” langzaam maar zeker in ademnood komen. Weliswaar staat de “Equipo Negro” nog zevende en is directe degradatie niet meer aan de orde, maar het verschil met de plekken, die de ploeg in de nacompetitie doen belanden, bedraagt na afgelopen zondag met nog drie speelronden voor de boeg nog maar één schamel puntje.

Daartegenover staat, dat Black Boys op de laatste wedstrijddagen niet het meest lastige programma hoeft af te werken. In de laatste ronde treden de Zwartjes namelijk aan tegen het al gedegradeerde De Blesse, terwijl een week eerder het praktische al “abgestiegen” FC Kraggenburg de tegenstander is. en komende zondag reist het zwarte gezelschap naar Steenwijkerwold voor het treffen met de club van die naam. Steenwijkerwold, dat afgelopen zondag bij buurman De Blesse niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, kende tot nu toe een vrij wisselvallig seizoen. In de openingsfase van de competitie bivakkeerde de ploeg in of in de buurt van de gevarenzone, waarna de ploeg even bij de top leek aan te haken. Die bleef echter mede doordat Warga week na week won, onbereikbaar. Maar met 34 punten op de teller lijkt de ploeg van trainer Gerrie Schouwenaar in het linkerrijtje te eindigen en al helemaal, wanneer men komende zondag tegen Black Boys als winnaar van de pitch stapt. Bij een nederlaag zijn die 34 punten echter nog geen garantie, dat de ploeg de nacompetitie om lijfsbehoud ontloopt.

Het ontlopen van die nacompetitie is ook het ultieme doel voor de Snekers, want door de prestaties in de laatste periode is Black Boys getransformeerd van lid van “the best of the rest” tot lid van de patiëntenvereniging, waarbij alle leden aan het infuus liggen. Dat had enerzijds te maken met de krappe bezetting, die door blessures en verschillende rode kaarten verder werd uitgedund, en anderzijds toch ook met een aantal nadelig uitgevallen arbitrale beslissingen. Dat is echter allemaal “history” en Black Boys moet nu alle beschikbare krachten mobiliseren om de zevende positie op de ranglijst te verdedigen. Een goed resultaat bij Steenwijkerwold zou die verdediging in ieder geval aanmerkelijk versterken.

Hoewel Black Boys in de heenwedstrijd duidelijk beter was dan Steenwijkerwold, zal een overwinning echter niet eenvoudig worden. Vooral ook omdat die ploeg thuis een heel aardig rapport kan overleggen. Alleen Warga en RENADO wisten tot nu toe Overijssel met een zege op zak te verlaten. Alle andere opponenten moesten op het rood-zwarte territorium met minder genoegen nemen. Maar als Black Boys dezelfde veerkracht kan opbrengen als tegen Old Forward en die dan ook nog eens tot het eindsignaal kan volhouden, dan is het niet ondenkbaar, dat de “All Blacks” de derde worden, die het land van “Mooi Man” met de volle buit verlaten.