Voorbeschouwing SC Terschelling 1 – Black Boys 1

Het was ronduit pover, wat Black Boys afgelopen zondag tegen Oosterlittens liet zien. Het rammelde op alle fronten. Bovendien was de beleving ook niet al te uitbundig. Dat bleek al voor de wedstrijd, toen trainer Ed Laagland zich genoodzaakt zag om zijn “droomelf” op een aantal plaatsen te wijzigen en spelers de wei in moest sturen, die eerder op de dag al in een ander team in actie kwamen. Bepaald niet ideaal en dat bleek, want Black Boys verloor kansloos met 3-0 en dat was onder de streep eigenlijk nog een milde afrekening.

Komende zondag stuiten de “All Blacks” op SC Terschelling en daarmee op een oude bekende, te weten trainer Jappie Booij. Hij had de Zwartjes in 2014-2015 en 2015-2016 onder zijn hoede en kondigde bijna twee jaar geleden aan, dat hij als “pensionado” verder door het leven zou gaan. Na een daverend afscheidsfeest bleek het echter kriebelen en vorig seizoen trad de ervaren rot in dienst van de eilandbewoners en niet zonder succes. In die jaargang voerde hij de hoofdmacht naar de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse en daarin beleefden Booij en SC Terschelling afgelopen zondag met een 5-2 zege op Nieuweschoot zoiets als wat men wel een “droomdebuut” pleegt te noemen. Booij die als geen ander op de hoogte is van de sterke en minder sterke kanten van Black Boys, zal dat begin zondag maar wat graag een vervolg geven.

Een begin dat zoals hiervoor al werd vermeld, in schril contrast stond met het optreden van de “Equipo Negro”. Die zal eerst en vooral bij zichzelf te rade moeten gaan, wil men dat contrast wegnemen. In de spiegel kijken heet zoiets. En als de “selecaŏ” dan ook nog eens de neuzen dezelfde kant op laat wijzen, dan moet de ploeg in staat zijn om de minder start op “Skylge” weg te poetsen, zeker als men die ingrediënten ook nog eens van een gezonde en noodzakelijk dosis beleving weet te voorzien. En een terugreis met punten aan boord is ook nog een veel gezelliger dan zonder.