Voorbeschouwing SC Bolsward 1 – Black Boys 1

Afgelopen zondag verloor Black Boys na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 4-0 van Oosterlittens dat met deze score een ronde verder mag in de beker. Namens iedereen bij vv Black Boys van harte gefeliciteerd met dit resultaat en veel plezier gewenst aan spelers, staf en trainer Marc van Hiel in de volgende ronde! Black Boys beschikte door een (te) laat afzeggen, diverse spelers die moesten werken, en zelfs logistieke problemen (trein en bus missen) in eerste instantie over slechts 12 v/d 22 mogelijk beschikbare spelers(!). Door veel moeite te doen waren Raymond Abelsma en Kewin de Jong uiteindelijk toch wel beschikbaar te krijgen gezien deze schaarse personele bezetting. Nogmaals complimenten jongens! Black Boys kon in de eerste helft door een goede mogelijkheid via Dennis Niemarkt op voorsprong komen maar ditmaal wist de aanvaller die vorige week nog twee maal het net wist te vinden echter niet de doelman van Oosterlittens te passeren. De eerste helft deed Black Boys weinig onder tegen de kersverse 3e klasser, in de tweede helft werd het een ander verhaal tegen een fysiek en conditioneel (te) sterk Oosterlittens en was een 4-0 resultaat in deze wedstrijd die door Black Boys opgevat werd als nog een oefenwedstrijd wel een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

Komende zondag start waar een voorbereiding voor bedoeld was: de competitie met een uitwedstrijd tegen SC Bolsward 1, aftrap 14:30 uur.
SC Bolsward degradeerde vorige seizoen na diverse herkansingen vanuit de 3e klasse naar de 4e klasse en zal er ongetwijfeld veel aan gelegen zijn om zo spoedig mogelijk terug te keren naar dat niveau. Waar Black Boys precies staat is nog niet helemaal duidelijk; er wordt ontegenzeggelijk goed getraind en de groep is collectief sterk ondanks de diverse verschillen tussen spelers. In de oefenwedstrijd en bekerwedstrijden moest Black Boys echter noodgedwongen nog met een steeds wisselende samenstelling aantreden. Voor de 1e competitiewedstrijd lijkt het er op dat er nu wel ruim voldoende spelers het grasveld van SC Bolsward zouden kunnen betreden. Kelly (omstandigheden), Ramzi (andere verplichtingen en te laat afgezegd) en Carlos Kamphuis (niet fit) zullen ontbreken, maar verder lijkt het er op dat Black Boys in de week voor de start van de competitie voor het eerst dit seizoen over een ruime selectie van 16 spelers kan beschikken.