Voorbeschouwing RKO 1 – Black Boys 1

Erwin de Vries en Rinze Idzinga waren vorig jaar de kwelgeesten RKO, toen Black Boys met maar liefst 7-2 over RKO heen denderde. Sinds die overwinning is er bij beide clubs echter wel wat veranderd.

Zo is laatstgenoemde bij Black Boys vanwege blessureleed al enige tijd uit de running, terwijl de Zwartjes om dezelfde reden niet kunnen beschikken over Roelof Bleijinga en Jos Zijlstra. Daarnaast werd afscheid genomen van Raymond Abelsma en Elroy de Meer. De personele bezetting aan de Thomas Zandstrastraat is dan ook flinterdun en daarin ligt waarschijnlijk ook een deel van de verklaring voor de matige herstart, die de ploeg van scheidend trainer Jappie Booij na de winterstop beleefde. Dankzij twee ingevingen van Erwin de Vries werd die negatieve serie afgelopen zondag doorbroken, toen Black Boys “angstgegner” VWC over de knie legde. Die opwaartse lijn moet komende zondag vervolgd worden, wanneer de “All Blacks: in de Noordoostpolder op RKO stuiten.

Ook bij RKO is sinds die gedenkwaardige zondag in oktober het nodige veranderd. Die ploeg heeft na het pak slaag in Sneek als het ware een gedaantewisseling ondergaan, want inmiddels bezet de formatie van trainer Peter van Beenen de vierde plaats met een punt en een wedstrijd minder dan Black Boys. Dat is vooral het gevolg van feit, dat RKO meestentijds baas in eigen huis is. Tot nu toe slaagde alleen Fc Kraggenburg er in om sportpark De Treffer als winnaar te verlaten. De rest van de opponenten moest op het op de zee veroverde land met minder genoegen nemen. Bovendien verkeren de rood-witten in een flow, want de laatste vijf wedstrijden leverden maar liefst dertien punten op en alleen afgelopen zondag kwam RKO bij Oldeboorn niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het uitgedunde keurkorps van Black Boys kan zijn borst dan ook nat maken. Dat keurkorps weet daar overigens alles van, want ook vorig seizoen moest men flink aan de bak om RKO van het lijf te houden. Toen wist de “Equipo Negro” pas in de tweede helft het verschil te maken

Een verschil in de opstelling valt bij Black Boys niet te verwachten, want meer smaken dan de elf die afgelopen zondag het karwei tegen VWC klaarden, heeft de technische staf gewoon weg niet. Die moet al sinds enige tijd noodgedwongen een beroep doen op oudgedienden als Ibrahim Aissa en Marc Bosma. In dat kader is het te hopen, dat de griepepidemie met een grote boog om het Schuttersveld trekt en dat niet nog meer spelers ongemakken krijgen, want anders wordt het voor het duo Booij-de Jong wel erg moeilijk een volwaardig elftal samen te stellen. Maar als iedereen fit en heel blijft, dan beschikt de ploeg nog altijd over genoeg kwaliteit om in Rutten een goed resultaat neer te zetten, zeker als de ploeg met dezelfde instelling en hetzelfde arbeidsethos te werk gaat als jongstleden zondag tegen VWC.