Voorbeschouwing RKO 1 – Black Boys 1

De uitgangspositie van Black Boys is in beginsel identiek aan die van bijv. buurman Waterpoort Boys met dien verstande dat de mannen van trainer Ed Laagland het heft niet meer in eigen hand hebben. De “All Blacks” moeten in de eerste plaats tegen RKO winnen en dan ook nog eens met grote cijfers en zijn dan afhankelijk van wat er bij de andere poulewedstrijd gebeurt. Slaagt Langweer er in om SC Bolsward in toom te houden of nog beter, punten afhandig te maken, dan is de stap naar de KO-fase wellicht toch nog mogelijk.

“Rutten Komt Op” speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk tegen Langweer. Een week eerder kende de ploeg van trainer Henk Posthuma die dit seizoen in de vierde klasse E uitkomt, echter een complete offday. In Bolsward werd op het plastic tapijt van sportpark Het Bolwerk met maar liefst 9-0 van de lokale SC verloren. Aangezien Black Boys op dezelfde locatie – zij het met de nodige moeite – de fusieclub op 1-1 hield, zal een weddenschap op een Sneker zege bij de “bookies” naar verwachting het minste rendement opleveren. Maar op het op de zee gewonnen land zijn overwinningen, laat staan grote zeges, voor Black Boys geen vanzelf-sprekendheid. In de voorbije seizoenen wisten de Zwartjes daar twee keer met hangen en wurgen de volle buit te grijpen en vorig jaar was een 3-1 voorsprong niet toereikend voor de winst. Toen trok RKO de wedstrijd met 4-3 alsnog naar zich toe. Ook op eigen terrein lukte het de “Men in Black” een aantal malen niet om RKO op de knikkende knieën te dwingen. Alleen in het seizoen 2015-2016 was Black Boys mede dankzij een productieve bui van Rinze Idzinga duidelijk een maatje te groot.

​Hoewel je nooit weet hoe een koe een haas vangt, lijkt een overwinning met grote cijfers dan ook iets teveel gevraagd. Dat betekent echter niet, dat de “Equipo Negro” op voorhand al de handdoek in de ring moet gooien. Integendeel, want al lijkt plaatsing voor de KO-fase ver en eigenlijk te ver weg, een overwinning zorgt wel voor vertrouwen en dat is met de start van de competitie in het verschiet altijd een prettige bijkomstigheid. In ieder geval loopt men dan op zondag 24 september tegen de ploeg uit – en we citeren wijlen quizmaster Bertus Poiesz – het dorp met de scheve paaltjes met een ander gevoel het Schuttersveld op dan wanneer wordt verloren.