Voorbeschouwing RKO 1 – Black Boys 1

Oké, het voetbal was zeker voor rust nog niet echt briljant, maar Black Boys straalde afgelopen zondag tegen Dronrijp na de thee en na een aantal omzettingen wel iets uit. De onverzettelijkheid, die lange tijd node werd gemist, was terug in de rijen evenals de reeds gepensioneerde Edwin de Vries, De all-time topscorer van de Zwartjes scoorde dan wel niet, maar is toch een speler, waaraan het spel kan worden opgehangen en waarmee Black Boys in ieder geval de tijd en mogelijkheid krijgt om aanvallend bij te sluiten.

De routinier bewees daarmee zijn waarde en dat gold zeker ook voor Sander de Vries. De 36-jarige doelman keepte ongetwijfeld zijn beste wedstrijd sinds zijn reanimatie en leverde evenals “de lange” een niet onbelangrijke bijdrage aan de 2-1 zege.. Of daarmee het lek van “black” is gedicht, zal moeten blijken. In ieder geval toonde Black Boys in de tweede helft tegen Dronrijp aan, dat men voor de ploegen in de middenmoot van 4A niet hoeft onder te doen en in dat kader hoeft de wedstrijd van komende zondag tegen RKO, een andere ploeg uit de middenmoot, in ieder geval geen angst in te boezemen.. RKO is de nummer acht van de ranglijst. De prestaties uit en thuis zijn volstrekt in balans. Die prestaties brachten tot nu toe tien punten in het welbekende laatje en dat zijn er maar twee meer dan de Snekers.

Bovendien geven de meest recente resultaten aan, dat “Rutten Komt Op” een ploeg is, die de “All Blacks” wel ligt. In de voorgaande edities wist Black Boys immers drie keer waarvan één keer met klinkende cijfers, de grasmat als winnaar te verlaten. Alleen in het seizoen 2014-2015 kwam men thuis niet verder dan 1-1. Dat gebeurde overigens in een wedstrijd, die Black Boys op het moment, dat RKO de gelijkmaker scoorde en daarmee de “Men in Black” twee heel belangrijke en dure punten afhandig maakte, al lang en breed in zijn voordeel had moeten beslissen.

Die onderlinge resultaten bieden uiteraard geen enkele garantie. Maar als Black Boys, dat het komende zondag overigens zonder Antonino Serra (vakantie) moet doen, met dezelfde passie en gedrevenheid te werk gaat als jongstleden zondag in de tweede helft tegen Dronrijp, dan hoeft men opnieuw niet voor een ploeg uit de middenmoot onder te doen en moet een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden behoren.. En bij een goed resultaat is de aansluiting met de middenmoot naar verwachting een feit.