Voorbeschouwing RENADO 1 – Black Boys 1

Vorig seizoen begon in St. Nicolaasga net als ooit in Alkmaar de victorie, toen Black Boys de op dat moment ongeslagen koploper RENADO de hielen liet zien en vanaf dat moment in de vierde klasse een prominente rol vervulde. Die rol is tot nu toe minder prominent dan vorig seizoen, al klommen de “All Blacks” door de winst in het inhaalduel tegen Steenwijkerwold mede dankzij een machtige treffer van Tolga Yilmaz en een al even geweldige redding van Anne Pruiksma wel naar het linkerrijtje en zijn behoudens nummer één Warga de andere ploegen in de top van de ranglijst niet ver weg.

Komende zondag zou de ploeg van trainer Jappie Booij een stap in die richting kunnen zetten, als men er in slaagt om RENADO in eigen huis opnieuw te verslaan. De ploeg uit “Sint Nyk” staat er overigens heel wat beter op, dan vorig seizoen, toen het na de nederlaag tegen Black Boys alleen maar bergafwaarts ging en men vervolgens vrijwel het gehele seizoen in het onderste deel van de ranglijst bivakkeerde. De tot nu toe gespeelde duels leverden RENADO één punt meer op dan de “Men in Black”. Dat had in het geval van Black Boys voor hetzelfde geld ook anders kunnen zijn, als men zich tegen VWC niet had vergaloppeerd en men van de talrijke kansen tegen VENO een paar had benut. In dat geval had men gewoon tweede gestaan en had men zelfs de ongenaakbaar lijkende koploper Warga binnen schootsafstand gehad., Maar “as is verbrande turf” om maar eens een Sneker gezegde uit de kast te halen.

Uit de kast (lees: van de lijst van afwezigen) komen komende zondag wellicht weer een aantal spelers tevoorschijn en dat opent voor de door blessures en schorsingen geplaagde Booij wellicht de mogelijkheid om in de opstelling weer iets normaler ogende keuzes te maken. Immers het noodgedwongen experiment met Rinze Idzinga als rechter middenvelder was tegen Steenwijkerwold geen onverdeeld succes. De routinier is nu eenmaal een aanvaller in hart en nieren en kan zijn drang naar de vriendelijke goal maar moeilijk in toom houden met als gevolg, dat het middenveld tegen Steenwijkerwold een aantal malen in ademnood kwam. Booij was in de tweede helft, toen Idzinga aan de kant van de dag-out speelde dan ook voornamelijk bezig om hem bij de les te houden. Bovendien is de geboren aanvaller aan het front een meerwaarde voor de ploeg en die meerwaarde kan Black Boys komende zondag goed gebruiken. Of dat ook geldt voor de in de haast uit het derde opgetrommelde Ibrahim Aissa, die het overigens tegen de ploeg uit Noordwest Overijssel meer dan verdienstelijk deed, zal afhangen van de spelers, die voor komende zondag daadwerkelijk uit de kast komen.