Voorbeschouwing RENADO 1 – Black Boys 1

Het RENADO zonder of met Arjen Postma is een verschil van dag en nacht. Hoewel de rood-witten zich de afgelopen jaren een aantal malen voor de nacompetitie wisten te kwalificeren, leed de ploeg in de vierde klasse doorgaans toch een vrij anoniem bestaan. Met de terugkeer van de begenadigde middenvelder die eerder al eens een clinch voor de jeugd van Black Boys verzorgde  is echter alles anders aan het Groenendal. Dat bleek ook afgelopen zaterdag in het bekerduel, dat de Sint Nyksters tegen Waterpoort Boys afwerkten en waarin RENADO ondanks de afwezigheid van vijf basiskrachten waaronder Postma, niet veel voor de buren van het Schuttersveld onderdeed en uiteindelijk maar nipt verloor

​Na die uitschakeling werd in “de Sint Nykster” gemeld, dat RENADO zich nu volledig op de competitie kan richten. Ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Mildam en een ietwat weifelende start bleef de ploeg in de tussenliggende wedstrijd maar liefst zeven keer op rij zonder puntverlies en werd in die periode ook nog eens in de eerste ronde van de beker Makkum met speels gemakt opzij gezet.. Die resultaten zijn momenteel goed voor een tweede plaats op de ranglijst en het RENADO anno november 2016 is dan ook een heel andere tegenstander dan die, welke Black Boys in de voorbije seizoenen tegenkwam.

Toen trok Black Boys in het dorp van de allegorische optocht twee keer aan het langste eind. In het debuutjaar van de “All Blacks” in de vierde klasse gebeurde dat nog met het kleinst mogelijke verschil, maar vorig seizoen waren de “Men in Black” met een 4-0 zege een maatje te groot. Black Boys, dat afgelopen zondag niet in actie kwam en de reserves voor de beker met 2-1 van Haren 2 zag winnen, zal nu blind voor eenzelfde resultaat tekenen. Maar of dat er inzit? Black Boys verloor eerder dit seizoen voor de beker vrij kansloos van Waterpoort Boys, terwijl de gemankeerde formatie uit Sint Nyk de geel-blauwen aardig kon bijbenen. Oké, het is een voorbeeld van scorebordjounalistiek, maar afgaande op die resultaten en op de stand op de ranglijst zal niemand durven ontkennen, dat RENADO zondag als favoriet het complex aan het Groenendal betreedt. Maar als Black Boys met dezelfde passie te werk gaat als tegen Nijskoat, dan kan het muntje – al dan niet van chocola – ook zo maar de andere kant opvallen. Dat zou in de donkere dagen voor Sinterklaas toch een aardig cadeautje zijn, dat ongetwijfeld hoog op het verlanglijstje van interim-trainer Jan Willem Stoelwinder en de zijnen staat.