Voorbeschouwing Oosterlittens 1 – Black Boys 1

Black Boys speelde vorige week een oefenduel tegen IJVC (3-2 winst) en kwam naar verluidt het afgelopen weekeinde alleen in de wei om paaseieren te zoeken. Die bezigheid was misschien wel het laatste hoogtepunt van dit seizoen, want na de dubbele winst in het Paasweekeinde kan Warga de titel eigenlijk niet meer ontgaan. Het gat met de naaste belagers bedraagt met een wedstrijd minder op de teller resp; acht en tien punten, terwijl Black Boys al tegen een achterstand van twaalf punten aankijkt.

De rol van de achtervolgers lijkt zes speelronden voor het einde dan ook uitgespeeld en dat geldt ook voor Black Boys, te meer omdat de toch al niet brede selectie van trainer Jappie Booij als gevolg van de gele kaarten tegen RENADO zondag ook nog eens aanvoerder Lars Niemarkt en Tolga Yilmaz moet missen. In de nadagen van zijn trainerscarrière moet Booij dan ook al zijn improvisatievermogen aanspreken om zondag een representatief elftal binnen de lijnen te brengen.

Binnen die lijnen wacht dan Oosterlittens. De ploeg van trainer Wiebren Kerkhof werd als voormalig derdeklasser vooraf redelijk hoog ingeschat, maar tot nu toe verloopt het seizoen uiterst wisselvallig met de tiende plaats met 27 uit 20 als resultaat. Het verschil met Black Boys, dat als nummer vier afreist, bedraagt echter maar drie punten en omdat alles achter koploper Warga relatief dicht bij elkaar staat, kan Oosterlittens met een aantal goede resultaten het seizoen toch nog van enige glans voorzien. Immers bij een zege achterhaalt met in ieder geval Black Boys en kan men zo maar met stip stijgen. Omgekeerd, en dat geldt zeker voor Black Boys, is bij een nederlaag een vrije val niet ondenkbaar. Bovendien is de voorsprong op de kritieke plekken er niet één om rustig achterover te leunen. Oosterlittens zal er dan ook vol voor gaan en het gehavende Black Boys zal om alle problemen voor te zijn, hetzelfde moeten doen.

De Zwartjes zitten als het om de personele bezetting gaat, even in de hoek waar de klappen vallen. De protesten tegen de in een minstens twee gevallen zeer onterechte beslissing van de arbiter, vielen vanuit het oogpunt van rechtvaardigheid nog wel te billijken, maar de gele kaarten die daarvan het gevolg waren, zadelden de technische staf voor zondag wel met een levensgroot probleem op. De “éminence grise” onder de oefenmeesters zal zich deze week dan ook wel op de bijvelden van het Schuttersveld hebben vervoegd om de selectie voor zondag aan te vullen. De verwachting luidt, dat Erwin de Vries in de achtste linie de plek van Niemarkt zal innemen en dat hij voor de voorste lijn opnieuw een beroep op Marc Bosma en net als eerder dit seizoen op Ibrahim Aissa zal doen. Voor het overige blijft het afwachten, welke konijnen de trainer net nadat de paashaas ons heeft verlaten, als een ware Tommy Cooper uit de hoge hoed tovert. Want dat hij moet toveren met zo’n smalle selectie, moge duidelijk zijn.