Voorbeschouwing Oosterlittens 1 – Black Boys 1.

Na een vlotte 0-1 voorsprong bij Blauwhuis vorige week door Dennis Niemarkt incasseerde een aanvallend ingesteld Black Boys vrij vlot de gelijkmaker. Na een hernieuwde voorsprong uit een directe vrije trap door wederom Dennis Niemarkt wist Blauwhuis weer langszij te komen zodat er met 2-2 gerust werd. In de rust werd de goed spelende middenvelder Ramzi preventief, want heel lang geblesseerd geweest, gewisseld. Tel daarbij op het ontbreken van Arjen Brinksma, Mladen Dubravac en Richard Nieuwland en het was duidelijk en logisch dat de defensie, met daarin Raymond Abelsma achterin, geposteerd nog zocht naar de juiste afstemming. De Blauwhuisters wisten nog wel 2x te scoren in de 2e helft en derhalve ging deze ‘oefenwedstrijd’ met 4-2 verloren. Daarbij was het ook nog onvoorzien en vervelend dat Black Boys, want reeds 3x gewisseld, de laatste 10 minuten met 10 spelers verder moest nadat Dennis Niemarkt met een nek blessure de strijd moest staken. De kuub water die hij in zijn nek kreeg van verzorger Niels Homan ten spijt. Positief deze wedstrijd, die vooraf toch ook al een zeer speciaal karakter kende vanwege het recente overlijden van verenigingsman Jappie de Vries, was dat Black Boys als team en aanvallend opereerde, en zich focuste op zichzelf en niet op randzaken en/of anderen.

Komende zondag gaat Black Boys, waar Jan Broersma tijdelijk op verzoek van de spelersgroep, en met de zegen van Lars Niemarkt en Jappie Booij, als interim-trainer fungeert vanwege vakantie van Lars Niemarkt en de tijdelijke afwezigheid van supervisor Jappie Booij (privé omstandigheden), in het kader van de laatste bekerwedstrijd (‘oefenwedstrijd’) naar Oosterlittens. Deze keer zonder Kewin de Jong (privé omstandigheden), Arjen Brinksma (werk) en Kelly (werk). De laatste competitiewedstrijd werd het 0-0 in Oosterlittens, maar gezien de veranderde samenstelling, en de daarbij horende soms nog ontbrekende afstemming, van de spelersgroep van Black Boys en de belangen die er voor Oosterlittens nog wel op het spel staan, is de verwachting dat Oosterlittens, ook historisch gezien, toch wel als de favoriet kan worden aangemerkt. Als Black Boys zich echter weer als collectief presenteert, vrij uit en aanvallend voetbalt en daarbij dezelfde onverstoorbaarheid aan de dag legt als de laatste wedstrijd is er echter ook deze wedstrijd weer vooruitgang, en wellicht ‘een resultaat’, te behalen. Zo richting de competitie word er goed getraind en is er vertrouwen dat Black Boys over twee weken voldoende voorbereid aan de competitie kan starten. Aftrap 14:00 uur in Oosterlittens komende zondag!