Voorbeschouwing Oosterlittens 1 – Black Boys 1

Gelet op de status van de tegenstander was de nipte nederlaag in de wedstrijd van afgelopen zondag zo gek nog niet, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat SV THOR beter was en dat doelman Sander de Vries met een aantal goede reddingen Black Boys voor groter leed behoedde. Over leed gesproken. Vorig seizoen liepen de “All Blacks” in de uitwedstrijd tegen Oosterlittens tegen een behoorlijke zeperd aan en die tegenstander treedt komende zondag op als gastheer van de brigade van interim-trainer Richard Venema.

Hoewel de stand in vier A een sterk vertekend beeld geeft, omdat het aantal gespeelde wedstrijden behoorlijk verschilt, behoort de formatie uit Oosterlittens tot de ploegen die nog in problemen kunnen komen. Achter het leidende viertal dat bestaat uit Read Swart, SV THOR, Dronrijp en Irnsum en dat zich ten opzichte van de rest  heeft afgescheiden, bevindt zich namelijk een klein legertje aan clubs dat qua punten redelijk dicht bij elkaar in de buurt staat en “Easterlittens” is daar één van.

De voormalige derdeklasser staat met veertien uit negen momenteel op een vijfde plaats. Het verschil met de promotie-/degradatieplekken bedraagt echter niet maar dan vijf punten. Die vijfde plaats dankt de ploeg van scheidend trainer Klaas Wittermans – hij wordt opgevolgd door Marc van Hiel – overigens aan een sterke serie tussen eind oktober en half december van het vorig jaar. Toen won Oosterlittens drie keer op rij  en hield men qua scores behoorlijk huis. Daarvoor boekte Oosterlittens maar één overwinning en wel in de openingsronde tegen Black Boys. Dankzij twee treffers van Paulus Yde Walda en ééntje van Gerrit Rinze Stremler waren de geelhemden toen met 3-0 te sterk voor de die middag onmachtige Snekers.

Bij de Snekers stapte trainer Ed Laagland vorige week op, maar de wisseling van de wacht sorteerde in ieder geval qua punten geen schokeffect. Black Boys verloor zoals hiervoor al werd vermeld, nipt. Datzelfde overkwam Oosterlittens tegen een andere topploeg i.c. Read Swart. Daarmee kennen beide kemphanen een identieke herstart. Optimisten zouden daaruit kunnen afleiden dat het verschil tussen Oosterlittens en Black Boys in deze fase van de competitie wellicht toch minder groot is dan de stand doet vermoeden. In ieder geval behoort Oosterlittens om er maar eens wat trainersjargon tegen aan te gooien, tot de opponenten waartegen de “Equipo Negro” normaliter de o zo nodige punten moet zien te halen. En het zou veel supporters met zwart bloed in de aderen goed doen, indien Black Boys dat komende zondag al weet te bewerkstelligen.