Voorbeschouwing Oosterlittens 1 – Black Boys 1

​Door trieste omstandigheden werd de oefenwedstrijd tegen Bakkeveen afgezegd. Die wedstrijd had het sluitstuk moeten worden van de voorbereiding van de “All Blacks” op de tweede seizoenshelft. Nu werd dat de wedstrijd tegen vv Oerterp en daaraan hield Black Boys niet bepaald een goed gevoel over. De derdeklasser legde de tekortkomingen van de Snekers een aantal malen pijnlijk bloot en die wedstrijd bezorgde de technische staf dan ook meer dan genoeg huiswerk. Huiswerk, dat er voor moet zorgen, dat Black Boys “klaar” is voor de dertien returns in de vierde klasse A. en de eerste van die returns voert de Zwartjes zondag naar “Easterlittens”.

De voormalige derdeklasser staat in de stand met vijftien punten op de tiende plaats. De start van de geelhemden was met tien uit vijf nog heel behoorlijk, maar naarmate de vallende bladeren dichterbij kwamen, werd wisselvalligheid op Tred lene meer en meer troef. Na die start werd er alleen nog tegen RKO, Akkrum en Read Swart punten gepakt. Daarmee staat Oosterlittens in de stand maar net boven de “Equipo Negro”, al heeft de formatie van trainer Klaas Wittermans wel een wedstrijd minder gespeeld. Niettemin is het seizoen van Oosterlittens vergelijkbaar met dat van Black Boys, dat een punt minder heeft. In de stand ontlopen beide ploegen elkaar dan ook niet heel erg veel. Dat deden ze in de laatste onderlinge confrontaties ook niet, al stelde Black Boys in september vorig jaar eerst in de slotminuut via een treffer van Lars Niemarkt een punt veilig en was de puntendeling in Oosterlittens vorig seizoen er één uit de categorie “zwaar bevochten”. Alleen eerder dat seizoen was Black Boys, dat toen een prima fase doormaakte, te sterk voor de ploeg uit het dorp van “ut paaltsje”.

Dat laatste zou Black Boys zondag maar wat graag weer willen zijn. Om dat te bewerkstelligen zal de “Equipo Negro” echter in meerdere aspecten (trainingsarbeid, organisatie e.d.) van het edele spel moeten investeren, want een meer vooraanstaande rol en resultaten komen niet vanzelf aanwaaien. Maar als Black Boys die investering pleegt, dan beschikt de ploeg over genoeg routine en kwaliteit en kan het muntje zondag ook zo maar de Sneker kant opvallen. En dat laatste kan alsdan ook een mooi stapje richting de veilige regionen zijn, want in die richting moet Black Boys in de komende tijd wel een aantal stappen maken.