Voorbeschouwing Oldeboorn 1 – Black Boys 1

Black Boys was tegen Read Swart beter, maar verzuimde om die prestatie in een overwinning te vertalen. De kansen waren er wel, maar de mogelijkheden werden niet benut en/of het geluk liet de Zwartjes zoals bij een inzet van spits Dennis Niemarkt, in de steek. Dat was vervelend, want bij een zege was Black Boys in punten op gelijke hoogte gekomen met Oldeboorn en dat is komende zondag de tegenstander van de ploeg van Richard Venema. Niettemin bleek zondag – en dat viel ook al in een aantal eerdere duels waar te nemen – dat Black Boys voetballend niet minder is dan de meeste andere ploegen in de vierde klasse A en dat de lage positie en ook dat werd in het duel met Read Swart bevestigd, vooral het gevolg is van een gebrek aan stootkracht.

​Met die stootkracht zit het aan de boorden van de Boorne wel goed, tenminste als we afgaan op de resultaten in de voorbije confrontaties met Black Boys. Vorig seizoen wisten de Zwartjes van de Súdkant in beide duels vijf keer het net te vinden en een jaar eerder eindigden beide duels in een 4-2 zege voor Oldeboorn. De ploeg van trainer Piet de Winter die zich met die resultaten tot een soort van “Angstgegner” voor de Zwartjes van de Thomas Zandstrastraat ontpopte, bereikte in die seizoenen de finishlijn twee keer als derde. Beide keren werd ook beslag gelegd op een periodetitel, maar in de strijd om promotie kon de ploeg geen potten breken.

Dat laatste lijkt In tegenstelling tot voorgaande jaren nu ook in de competitie het geval. Met twaalf uit dertien staat de hoofdmacht momenteel net een plekje hoger dan Black Boys en daarmee kunnen voor zondag clichés als “zes punten-wedstrijd” en “degradatiekraker” uit de kast. Immers bij winst vergroot Oldeboorn dat in het seizoen 2014-2015 in de vijfde klasse glansrijk kampioen werd en na een afwezigheid van twee seizoenen zijn rentree in de vierde klasse maakte, het gat met hekkensluiter Black Boys tot vijf punten. Bij een overwinning van Black Boys gaan de Snekers in de stand over Oldeboorn heen en dat maakt dat er met “erop of eronder” nog wel een cliché tegenaan gegooid kan worden.

Voor beide ploegen telt alleen de winst, maar dat lukte Black Boys zoals hiervoor al werd weergegeven, sinds de terugkeer van Oldeboorn in de vierde klasse nog niet één keer. Wat dat betreft zal het vertrouwen op de zwarte zijde van het Schuttersveld niet al te uitbundig zijn, maar aan de andere kant moet men zich realiseren dat men op basis van het voetbal in de vierde klasse echt goed meekan en dat men op basis van die kwaliteit ook een “Angstgegner” als Oldeboorn niet hoeft te vrezen.