Voorbeschouwing Old Forward 1 – Black Boys 1

Bij Black Boys is de situatie sinds afgelopen zondag 180 graden gedraaid. Daar waar de “All Blacks” tot voor kort nog naar boven konden kijken, moeten Jappie Booij c.s. nu vooral de blik naar onderen werpen. Een slechte serie waarin in de laatste vijf wedstrijden maar twee puntjes werden vergaard, deed het verschil met de plekken, die onder stroom staan, tot vier punten slinken. En dus zal de “Equipo Negro”, die twee seizoenen geleden na lange tijd in de vierde klasse terugkeerde, in de resterende duels nadrukkelijk op zijn tellen moeten passen.

Dat wordt echter nog lastig genoeg, omdat de hoofdmacht van Black Boys door schorsingen en blessures er elke week weer anders uitziet. Afgelopen zondag ontbraken de sterkhouders Erwin en Nicky de Vries en verloor men in de wedstrijd ook nog eens Arjen Brinksma en aanvoerder Lars Niemarkt (beide rood), Laatstgenoemde was overigens net van een schorsing teruggekeerd en is er samen met Brinksma .komende zondag op zeker niet bij. En dus zal de geplaagde oefenmeester der Zwartjes naar verwachting – en net als in de weken daarvoor – opnieuw een beroep moeten doen op spelers, die normaliter in de lagere teams hun kunsten vertonen. Of de De Vriesen moeten de trainer die mogelijk ook zelf achter de hekken moet plaatsnemen, voor het uitduel met Old Forward alsnog een reddingsboei toewerpen.

Old Forward was op de laatste zondag voor de winterstop ook de opponent van Black Boys, dat toen wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen op de mat legde. Die dag waren de Zwartjes een klein maatje te groot voor de formatie uit Wilhelminaoord en werd het concert van Ma Baker dankzij treffers van Erwin de Vries (3x), Antonino Serra, Nicky de Vries en Harry Terpstra ingeluid met een klinkende 6-0 overwinning. Maar “the times they are a changing” zong Bob Dylan in de jaren zestig van de vorige eeuw, want inmiddels is Old Forward dankzij een sterke serie met twaalf punten uit vijf duels Black Boys voorbij gestreefd. Dat dankt de ploeg overigens niet in de laatste plaats aan de prestaties op eigen veld, want van de 34 bijeen gespeelde punten werden er maar liefst 24 op de eigen Kievitsvleden behaald.

Dat maakt dat Black Boys naar verwachting een heet middagje tegemoet kan zien. Daarbij zal de ploeg er vooral voor moeten zorgen, dat men het hoofd koel houdt en dat men zich niet zoals in de afgelopen weken, te veel en te vaak door emoties laat leiden. Want niet alleen zondag, maar vooral de komende weken zal men alle manschappen hard nodig hebben om verlenging van het verblijf in de vierde klasse zeker te stellen. En bovendien biedt dat ook komende zondag toch echt veruit de meeste kans op een goed resultaat en bij een goed resultaat in Wilhelminaoord ziet de wereld hoe je het ook wend of keert, er toch weer heel anders uit. Een goed resultaat en “the times are a changing”.