Voorbeschouwing Nieuweschoot 1 – Black Boys 1

Omdat “das Ergebnis” van de wedstrijd tegen Irnsum nog niet bekend is. is de voorbeschouwing op het duel van Black Boys tegen Nieuweschoot uiteraard gemankeerd. Voor de wedstrijd van de Zwartjes tegen Irnsum vermeldt de ranglijst achter de naam van “Nijskoat” hetzelfde puntenaantal als dat van Black Boys. Afhankelijk van het resultaat van vanavond verschijnt Black Boys, of met drie of met één punt meer aan de aftrap op Sportpark de Greiden, of vertrekken beide ploegen zondag met een gelijk puntentotaal richting de klok van kwart voor vier.

Nieuweschoot is een ploeg uit wat je het grensgebied zou kunnen noemen, want het ene seizoen beproeven de rood-witten hun geluk in de vierde klasse A en het andere seizoen wordt de hoofdmacht in de vierde klasse B ingedeeld. De laatste jaren was de voormalige derdeklasser in die afdelingen steevast een gedegen middenmoter, maar dit seizoen heeft de campagne net als die van Black Boys toch de karaktertrekken van een struggle for life. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het tot nu toe dan ook niet gelukt om de veilige regionen te bereiken. Hoewel de ploeg van trainer Jenno Kootstra op doelsaldo nog net boven de streep staat, zal Nieuweschoot er veel aan gelegen zijn om zondag de Greiden als winnaar te verlaten. In dat geval komt men immers of gelijk met Black Boys, of gaat men de “Equipo Negro” in de stand voorbij.

Voor Black Boys kan de situatie zondag anders zijn. Indien de formatie van Ed Laagland het inhaalduel tegen Irnsum wint, dan kunnen de “All Blacks” zondag het verschil met Nieuweschoot tot zes punten opvoeren en dat verschil mag alsdan met nog drie potjes te gaan, toch relatief groot genoemd worden. Die kwalificatie wordt afgezwakt, indien Black Boys tegen Irnsum gelijk speelt of verliest. In dat geval bedraagt het verschil bij een zwarte victorie resp. vier en drie punten en dat is met het oog op het resterende programma nog allerminst geruststellend. Met het oog op dat programma doet Black Boys er dan ook goed aan om de wedstrijd coûte que coûte te winnen en dat dit niet onmogelijk is, bleek in de voorgaande duels. In de heenwedstrijd wonnen de Snekers met 3-2 en twee seizoenen geleden was Black Boys in Heerenveen met 4-1 te sterk, al moet daar wel bij worden vermeld, dat Black Boys toen een sterke periode doormaakte.