Voorbeschouwing Mildam 1 – Black Boys 1

Zuur, dat was kort gezegd, het gevoel, dat afgelopen zondag bij Black Boys overheerste. De “All Blacks” hadden topploeg Read Swart immers bijna de gehele wedstrijd nagenoeg lamgelegd en leken hard op weg naar een punt. Een onschuldig rollertje strooide in de slotfase echter roet in het eten en deed de “Equipo Negro” puntloos huiswaarts keren. Komende zondag krijgt de ploeg van trainer Ate Breeuwsma echter de kans dat zure gevoel zonder het gebruik van Rennies weg te spoelen. Dat moet dan een paar kilometer verderop in en tegen Mildam gebeuren.

Mildam bivakkeerde jaren in de kelder van het amateurvoetbal, maar wist zich twee seizoenen geleden met een periodetitel op zak voor de vierde klasse te kwalificeren. Het eerste optreden op het hogere niveau vond vorig seizoen in de vierde klasse B plaats en hoewel men uiteindelijk een periodetitel niet wist te verzilveren, kende Mildam met een zesde plaats een zeer bevredigend debuut. Die periodetitel werd toen overigens al in de eerste serie wedstrijden veilig gesteld. Dit seizoen in vier A is de start echter nog niet echt overtuigend. De vier tot nu toe gespeelde duels leverden de ploeg van trainer André Bloemhoff dankzij een gelijkspel bij RKO en een overwinning in de streekderby tegen Nieuweschoot vier punten op. Tegen Akkrum en Oldeboorn, beide terug te vinden in de top van de ranglijst, bleef de ploeg echter puntloos.

​De start van withemden laat zich overigens goed vergelijken met die van Black Boys. De Zwartjes sprokkelden namelijk in de tot nu toe afgewerkte wedstrijden ook vier punten bijeen. Nadat het openingsduel tegen Irnsum kansloos met 5-3 werd verloren, pakte Black Boys een week later een punt tegen Oosterlittens en vervolgens drie tegen Aengwirden. Ook afgelopen week leek een punt, zoals gezegd, in de maak, maar ging het op de valreep dus mis,

De prestatie tegen koploper Read Swart, dat toch wordt gezien als één van de kanshebbers op eremetaal, moet aanvoerder Lars Niemarkt en de zijnen niettemin het gevoel geven, dat Black Boys ondanks de zeer smalle selectie aardig kan meekomen in de vierde klasse A. Het bewijs daarvoor kan de ploeg waarbij Dennis Niemarkt de rol van de gestopte icoon en all-time topscorer Erwin de Vries lijkt te hebben overgenomen, zondag al leveren. Zeker als het besef daar is, dat de wedstrijd negentig en geen tachtig minuten duurt. Met dat besef kan in ieder geval een nieuw zuur gevoel worden voorkomen.