Voorbeschouwing Irnsum 1 – Black Boys 1

De voorbereiding op het openingsduel tegen Steenwijkerwold was voor Black Boys verre van ideaal, want de club was genoodzaakt om de training op vrijdag vanwege de hevige regenval te annuleren. “Dan maar de wyk in, dat moesten wij vroeger ok”, viel er op de Facebook-pagina van de Zwartjes te lezen, maar dat is niet echt een alternatief voor een wedstrijdgerichte training. Hopelijk staan de weersomstandigheden en het veld wel toe, dat de “All Blacks” zich goed kunnen voorbereiden op hun eerste minuten in competitieverband. Die moeten dan plaatsvinden in en tegen Irnsum.

De oranjehemden kenden een bevredigende eerste speelronde en wisten in de Noordoostpolder op het biljartlaken van Kraggenburg de lokale Fc. op 2-2 te houden. Irnsum is al jaren een vaste waarde in de vierde klasse en eindigde vorig seizoen als negende met 35 punten uit 26 duels. Van dat puntenaantal werden er drie tegen Black Boys behaald. Op een kille zondag in de herfst van 2014 was Irnsum thuis een stuk effectiever dan de “Men in Black” en wist men van welgeteld drie of vier mogelijkheden er twee in klinkende munt om te zetten. De ploeg moest het in dat seizoen – en dat zal deze jaargang naar verwachting niet anders zijn – sowieso van de thuiswedstrijden hebben, want daarin werden verreweg de meeste punten bijeen gesprokkeld.. Black Boys stuit derhalve op een ploeg met zoals de Oosterburen plegen te zeggen “Heimstarke” en weet dus wat het te wachten en te doen staat.

De formatie van trainer Jappie Booij kende een goede voorbereiding en deed ook in de beker tot het laatst mee om de prijs i.c. een plaats in de kokertjes voor de KO-fase. Vanuit dat oogpunt is het jammer dat de eerste competitiewedstrijd in het water viel en het ritme van “der Mannschaft” werd onderbroken. Het is zaak om dat laatste zondag zo snel mogelijk na de aftrap weer op te pakken. En als de schutters van het Schuttersveld dan, net zoals in een aantal potjes in de voorbereiding, de pattas met kruit hebben geladen en beter met de kansen omgaan dan vorig jaar, toen de inmiddels afgezwaaide Marc Bosma en later ook Edwin de Vries goede mogelijkheden lieten liggen, dan is een vrolijke thuisreis niet uitgesloten. Te meer, omdat Black Boys naar het zich nu laat aanzien en in tegenstelling tot vorig seizoen, nu wel volledig en dus met alle kanonniers ten strijde kan trekken.