Voorbeschouwing Irnsum 1 – Black Boys 1

Black Boys dat de afgelopen weken een sterke serie neerzette, sneed zich zondag door de nederlaag tegen directe concurrent De Wâlden een heel klein beetje in de vingers. Bij een overwinning was het verschil met de promotie-/degradatieplekken voor de concurrentie nagenoeg onoverbrugbaar geweest en nu moeten de Zwartjes die op de tiende plaats staan, de komende weken nog goed op hun tellen passen. In de laatste weken treft Black Boys nog Blue Boys (u), Nieuweschoot (t) en komende donderdag Irnsum uit.

​Irnsum leek zich in de eerste helft van dit seizoen in de strijd om de titel te gaan mengen. Na een matige openingsronde met een nederlaag tegen ONB won de ploeg van trainer Eric Folio vijf keer op rij, waarna men met twee remises en een overwinning het eerste deel van de competitie afsloot. Na de winter kwam de klad er echter in en pas op de eerste dag van april proefde men met een 3-0 zege tegen Blue Boys op De Bining weer eens het zoet der overwinning. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want in de daaropvolgende weken zetten de oranjehemden tegen Dronrijp, Sint Jacob, SC Terschelling en opnieuw Blues Boys een vlekkeloze serie neer. Vervolgens werd van SV THOR en Oldeboorn verloren en na een zege op Oosterlittens, bleek Tot Heil Onzer Ribbenkast afgelopen zondag opnieuw te sterk.

Daar waar Irnsum ten tijde van het eerste treffen met Black Boys nog als titelkandidaat gold, ligt de weg naar de derde klasse nu alleen nog via de nacompetitie open. Om zich van die weg te verzekeren, heeft Irnsum nog een aantal punten nodig en dus zal men er in het dorp van de televisiemast veel voor over hebben om het duel tegen Black Boys in zijn voordeel te beslissen. Dat deed de ploeg eerder dit seizoen in de heenwedstrijd ook al, al viel de 3-0 zege toen zeker geflatteerd en misschien zelfs wel onverdiend te noemen. De “Men in Black” kregen in die wedstrijd namelijk een kleine karrenvracht aan kansen, maar verzuimden om die te verzilveren, waarna balverlies van de inmiddels gestopte Elroy de Meer de ondergang inleidde.

Dat gebeurde aan het begin van een fase, waarin Black Boys zijn ondergang als vierdeklasser tegemoet leek te gaan. Die fase is inmiddels achter de rug en in de maanden april en mei transformeerde trainer Richard Venema de onderzeeër tot een drijvend vaartuig. Het drijfvermogen liep zoals hiervoor al werd vermeld, afgelopen zondag echter een klein lekje op en om dat gaatje te repareren, hebben de “All Blacks” als een soort van Solution morgenavond een goed resultaat nodig. Dat zal echter niet gemakkelijk worden, maar als Black Boys in tegenstelling tot de heenwedstrijd de kansen wel in doelpunten weet om te zetten, dan zit de reparatie er wellicht toch in.