Voorbeschouwing Irnsum 1 – Black Boys 1

Sommigen waren er afgelopen zaterdag snel klaar meer. Bij anderen bloedde de wond na het verlies tegen Waterpoort Boys nog hevig na en deed het zelfs een paar dagen later nog behoorlijk pijn. Geen enkele kans gehad en daar was geen woord aan gelogen. Black Boys kwam er totaal niet aan te pas en zal zondag dan ook niet overlopen van vertrouwen als de competitie begint en de Zwartjes voor de ouverture in Irnsum worden verwacht.

Dat gebrek aan vertrouwen is misschien wel het kleinste probleem, waarmee het gezelschap van trainer Ate Breeuwsma kampt. De smalle selectie zou wel eens de bottleneck kunnen worden, zeker wanneer er spelers geblesseerd raken en wanneer de periode aanbreekt, dat de optelsom van gele kaarten een brief uit de Zeister bossen tot gevolg heeft. Bovendien bleek afgelopen zaterdag, dat de ploeg conditioneel gezien ook niet in in al te beste doen verkeert en dat na iets meer dan een helft de tank bij velen al aardig leeg was. Kortom, er is op veel fronten veel werk aan de winkel, want anders zou het wel eens een heel moeizaam seizoen kunnen worden.

Dat seizoen begint, zoals hiervoor al is vermeld, zondag met een uitwedstrijd tegen het stugge Irnsum. Ook vorig seizoen was die pot, nadat de eerste competitiewedstrijd wegens hevige regenval werd afgelast, voor de “All Blacks” de opening van het reguliere seizoen.. Toen had Black Boys een redelijk succesvolle oefen- en bekercampagne achter de rug, waarin de ploeg bij vlagen heel aardig voetbal liet zien. Die lijn werd vervolgens naadloos doorgetrokken en de oranjehemden kwamen er toen met een 2-0 nederlaag eigenlijk nog genadig van af.. Ook het seizoen daarvoor – het jaar dat Black Boys in de vierde klasse debuteerde – dicteerde men de wedstrijd op sportpark De Bining, maar toen gaf Irnsum de Snekers een lesje in effectiviteit door uit twee kansen het volle rendement te halen.

Qua voetbal lijkt Irnsum dan ook een tegenstander, die Black Boys wel ligt. Of dat zondag ook het geval zal zijn, zal moeten blijken. Immers de “Equipo Negro” van nu lijkt toch een andere dan die van pak ‘m beet twaalf maanden geleden. Black Boys zal echter beduiden beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag, toen de ploeg op sommige momenten als los zand uit elkaar viel.. Maar wie weet, hoever men kan komen, indien men met een goed strijdplan de wei ingaat en bereid is (voor elkaar) de nodige arbeid te verrichten. Want arbeid adelt …..