Voorbeschouwing FFS 1 – Black Boys 1

In de voorbeschouwing op de wedstrijd Black Boys-Oldeboorn werd al vermeld, dat Black Boys “Ausdauer” nodig had om wedstrijden tot een goed einde te brengen. Dat bleek afgelopen zondag maar weer eens, want na een alleszins redelijke eerste helft, konden de “Men in Black” het in de tweede helft niet meer bijbenen. Daar waar de “All Blacks” voor rust de tegenstander redelijk in de tang hadden, werden ze in het tweede bedrijf – en soms kinderlijk eenvoudig – naar de slachtbank geleid.

Foutieve passes, miscommunicatie en een defensie, die tegen de pijlsnelle aanvallers van Oldeboorn op één lijn opereerde, deden toen toch denken aan het aloude Harakiri en na afloop vlogen de verwijten over en weer over tafel. Dat laatste is sowieso niet de meest geëigende methode om het tij te keren. Black Boys zal gewoon de linies voor, tijdens en na de wedstrijd moeten sluiten, om te beginnen komende zondag tegen FFS.

De Fuotbal Foriening Stobbegat moest nadat men aan het eind van het seizoen 2014-2015 in de nacompetitie tegen Black Boys nog lijfsbehoud wist te bewerkstelligen, vorig seizoen een stapje terug doen. Na twee seizoenen in de derde klasse degradeerde de ploeg van toen nog trainer Slobodan Zmiric naar de oude vertrouwde omgeving. Daarin lijkt de ploeg momenteel een soort van vrije val door te maken, want na zes duels staat de voormalige derdeklasser voorlaatste met slechts twee punten. Die werden behaald tegen VWC en Irnsum. In de overige vier wedstrijden moest de formatie van de nieuwe trainer Douwe de Val de punten echter aan de tegenstander laten. FFS lijkt op basis van het scorebord dan ook een tegenstander, die voor Black Boys net op het juiste moment komt en die de Zwartjes de mogelijkheid kan bieden om zich voor het matige optreden tegen Oldeboorn te rehabiliteren.

De ploeg die vorige week vrijdag vanwege een toernooitje van de dames voor een training moest uitwijken naar Scharnegoutum, kan die rehabilitatie alleen tot stand brengen, indien men zondag als collectief optreedt en bereid is om voor elkaar door het vuur te gaan. Elkaars fouten accepteren en waar mogelijk,die herstellen. Dat werkt vele malen beter dan elkaar tijdens en na de wedstrijd verwijten maken. De emblemen van sponsor De Witte Kat op de mouwen zullen tegen elkaar aan moeten, of met andere woorden, er zal schouder aan schouder gestreden moeten worden. Wanneer Black Boys dat voor elkaar krijgt, dan kan het in een seizoen, dat sowieso lastig zal zijn, in ieder geval een mooie zondag worden.