Voorbeschouwing Fc. Kraggenburg 1 – Black Boys 1

Zelf versloegen de “All Blacks” hekkensluiter De Blesse met 3-1, terwijl koploper Warga in eigen huis met 0-1 onderuit ging tegen Oosterlittens. Black Boys verstevigde daardoor niet alleen de tweede plaats, maar zag bovendien het gat met de koploper tot drie punten slinken, al moet daarbij wel worden vermeld, dat Warga nog een wedstrijd tegoed heeft. Ondanks de donkere wolken boven en de krachtige storm op Het Schuttersveld werd het daarmee afgelopen zondag voor Black Boys toch een mooie dag en dat na ook al een schitterende zaterdag, waarop de E1 de titel in de najaarsreeks zo goed als zeker stelde.

Zeker is ook, dat Pluvius en de zijnen komende zondag minder invloed zullen hebben, want dan staat voor de formatie van trainer Jappie Booij een uitwedstrijd op het fraaie complex De Brem in Kraggenburg op het programma. Dat complex ligt niet alleen heel erg beschut, maar de groundsmen van de vaste bewoner slagen er jaar na jaar steeds weer in een grasmat neer te leggen, waarop Raymond Ceulemans moeiteloos tien over rood zou kunnen spelen.
Op dat laken acteert de lokale Fc. en die is na een afwezigheid van drie seizoenen teruggekeerd in de vierde klasse. Die terugkeer leverde de ploeg tot nu toe dertien punten op en dat is momenteel goed voor de elfde plaats. Daarmee behoort de ploeg uit de Noordoostpolder eigenlijk tot de grote middenmoot, want die begint zo’n beetje bij plaats twee en loopt door tot plaats twaalf. Het verschil tussen die plekken, waarbij een aantal ploegen ook nog een wedstrijd moeten inhalen, bedraagt maar zeven punten. Het ligt in de vierde klasse A dan ook heel erg dicht bij elkaar en een overwinning kan net als bij een nummer in de hitparade zo maar een sprong met stip tot gevolg hebben. Een zege is overigens geen vanzelfsprekendheid voor Fc. Kraggenburg, dat afgelopen zondag redelijk kansloos met 5-1 van Steenwijkerwold verloor, want in de tot nu toe op eigen terrein afgewerkte duels wist de ploeg maar één keer als winnaar van het eigen laken te stappen.

Daartegenover staat, dat de uitbalans van Black Boys dit seizoen ook nog niet echt overtuigend is. Alleen de uitduels tegen RENADO en Irnsum leverden winst op. De duels bij VWC, Warga en Oldeboorn brachten alle drie “zero points” in de pocket. Wil de ploeg van Gappie Booij om zijn naam maar eens van een Spaans accentje te voorzien, dit seizoen een hoofdrol vervullen, dan zal die balans echt beter moeten. En het zou zeer welkom zijn, indien de “Equipo Negro” daar komende zondag een begin mee maakt. Bovendien zou een overwinning in Kraggenburg wel eens tot gevolg kunnen hebben, dat de “Men in Black” zich qua punten naast koploper Warga melden, want die ploeg heeft met een uitwedstrijd tegen nummer vier VENO komende zondag zeker niet de meest gemakkelijke opgave. Daaruit moet de mannen in het zwarte shirt met de witte V toch genoeg motivatie kunnen tappen en als dat toch niet mocht lukken, dan moeten de grote “All Blacks” maar even bij de E1 te rade gaan, want die toonde afgelopen zaterdag aan, hoe je met strijd en passie ook moeilijke potjes tot een goed einde kunt brengen.

Onderlinge resultaten:

• seizoen 2012-2013: Black Boys – Fc. Kraggenburg 4-0