Voorbeschouwing Dronrijp 1 – Black Boys 1

Drie gespeeld, drie gewonnen. Met die balans tegen Dronrijp op zak reist Black Boys komende zondag af naar Menaldum. Maar die balans levert ook niet meer op dan garantie tot de deur, want inmiddels zijn het andere tijden en behoort Dronrijp tot de top van de vierde klasse A, terwijl Black Boys ondanks de fraaie en verdiende overwinning op Mildam nog altijd tot de kandidaten voor de duels om lijfsbehoud behoort.

Dronrijp begon als promovendus relatief sterk aan het seizoen, waarna het in de maande van de vallende bladeren ietwat minder ging. In die maand vond ook de heenwedstrijd plaats, waarin Black Boys pas in de slotfase dankzij treffers van Nicky de Vries en Josue Molina Perez een 0-1 achterstand wist om te buigen in een 2-1 overwinning. Vervolgens boekte de ploeg van trainer Erik Katje in de laatste maanden van 2016 wisselende resultaten, maar na de winterstop zette Dronrijp met zes overwinningen en een gelijkspel een sterke serie neer. Die bijna vlekkeloze serie voerde de groen-witte formatie naar de derde plaats op de ranglijst en het zal dan ook geen verbazing wekken, dat Dronrijp in deze fase van de competitie “der Mannschaft der Stunde” is. Die status dankt de ploeg niet in de laatste plaats aan Danny van Rootselaar en Tjalling Sikma, die gezamenlijk bijna de helft van de Dronrijpster productie voor hun rekening namen.

Bij Black Boys komt de grootste dreiging van Nicky de Vries, Lars Niemarkt en Dennis Niemarkt. In dat kader wekte het toch enige verbazing, dat laatstgenoemde in het duel tegen Mildam plaats het veld moest ruimen. De spits haalde echter als invaller met een assist en twee treffers zijn gram en had zo een niet onbelangrijke bijdrage aan de 5-2 overwinning van afgelopen zondag. Of dat succes komende zondag een vervolg krijgt, lijkt als je naar de thuisbalans van Dronrijp kijkt, op z’n minst een pittige opgave. Immers tot nu toe stapte alleen koploper Akkrum op sportpark Schatzenburg als winnaar van “the pitch”, terwijl verder alleen de laagvliegers VWC en Aengwirden in Menaldum een puntje wisten te bemachtigen. Dat laatste duidt wellicht op een motivatieprobleem en dat biedt Black Boys zondag misschien mogelijkheden om aan de pittige opgave toch één of meerdere punten over te houden. Het zou naast de vele sponsormunten bij Poiesz en de sponsoring van het G-team en het zaalvoetbalteam door resp. Hamilton Bright en Sportcafé “De Sneeker” opnieuw een mooie bonus zijn.