Voorbeschouwing Dronrijp 1 – Black Boys 1

Na de opgaande lijn van de voorbije weken viel het resultaat afgelopen zondag zwaar tegen. Verliezen tegen de koploper en aanstaande kampioen kan. Maar een 8-0 nederlaag doet toch de wenkbrauwen fronsen, te meer omdat doelman Sander de Vries met een aantal reddingen de schade nog enigszins binnen de perken hield en daarmee een compleet debacle wist te voorkomen. Black Boys zakte door die nederlaag overigens naar de voorlaatste plaats. Dat is het slechte nieuws, maar het goede nieuws is dat men het nog altijd op eigen kracht kan redden. Voorwaarde is echter wel dat er in de duels met de toppers zoals komende zondag tegen Dronrijp, zo nu en dan een bonus wordt behaald.

​Dronrijp is actueel de nummer drie van de ranglijst. In de strijd om de schaal speelt de ploeg van trainer Erik Katje met een achterstand van achttien punten en een wedstrijd meer echter geen rol van betekenis meer. Als men het seizoen nog van enige kleur wil voorzien, dan zal dat via een goede positie op de ranglijst en de nacompetitie moeten gebeuren. Dan zal men echter beter voor de dag moeten komen dan in de vierde maand van de Gregoriaanse kalender. In de afgelopen weken werd namelijk twee keer verloren en afgelopen zondag kwam men in Drachten tegen middenmoter ONB niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Dat biedt voor Black Boys wellicht mogelijkheden om zondag de hiervoor al genoemde bonus bij te schrijven. Dat had vorig seizoen overigens ook best gekund, want toen kregen de Zwartjes op Schatzenburg een schat aan kansen. Die bleven echter onbenut, terwijl Dronrijp uit een paar aanvallen bijna 100% rendement wist te halen. Die wedstrijd stond echter in schril contrast tot de heenwedstrijd in december van het vorig jaar. Hoewel de uitslag (0-2) wellicht anders doet vermoeden, was Black Boys toen kansloos en was het destijds ook aan doelman Sander de Vries te danken dat het niet een veegpartij werd.

Dat werd het ondanks het goede optreden van De Vries afgelopen zondag dus wel. Trainer Richard Venema zal deze week dan ook al zijn psychologische kwaliteiten nodig hebben om die ervaring uit te wissen en om de kopjes van zijn “jugadors” zoals dat zo mooi heet, leeg en fris aan de aftrap te krijgen. Daarbij kan hij Antonino Serra trouwens overslaan, want die is na zijn rode kaart in Lippenhuizen komende zondag niet van de partij. Dat betekent dat de jonge oefenmeester naast het nodige praatwerk ook aan zijn formatie zal moeten sleutelen en die zal tegen Dronrijp toch echter beter moeten functioneren dan tegen SV THOR, wil Black Boys komende zondag aanspraak op een bonus kunnen maken.