Voorbeschouwing De Wâlden 1 – Black Boys 1

Black Boys genoot afgelopen zondag rust, want het veld op Sportcentrum Schuttersveld liet vanwege de regenval voetbal niet toe. Hoewel de Zwartjes in het beker-/inhaalweekeinde ook al niet in actie kwamen, kwam die rust misschien wel goed uit. In ieder geval bood die na de voorbije speelronden waarin men tegen een paar forse tikken aanliep, tijd voor bezinning en om met andere woorden, zondag tegen v.v. de Wâlden met een schone lei te beginnen.

De Wâlden haalde vorig seizoen na een wedloop met o.a. Sint Jacob en Blue Boys de titel binnen en debuteert dit seizoen in de vierde klasse A. Debuteren is niet het juiste woord, want een aantal seizoenen terug, waren de buren van Broekster Boys ook al eens van de partij. Destijds bleek de hoofdmacht niet opgewassen tegen “het geweld” in de vierde klasse en viel al vroeg in het voorjaar het doek. Vervolgens schuurde men in de vijfde klasse twee seizoenen tegen de top aan om vorig seizoen zoals hiervoor al werd vermeld, middels het kampioenschap terug te keren.

Het is een understatement om te veronderstellen, dat de ploeg van trainer Wim Huizing in vier A opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet gaat. In de eerste acht wedstrijden vergaarde men slechts zeven punten. De prestaties van de ploeg uit Damwoude zijn bovendien zeer grillig, want de punten werden verrassend genoeg behaald tegen tegenstanders die bij de kenners hoger in aanzien staan. Zo werd op de openingsdag met ruime cijfers van Dronrijp gewonnen en begin november wist men in Oldeboorn de club van die naam te verslaan. Het zevende punt tenslotte werd uit bij voormalig derdeklasser ONB bijgeschreven. Daaruit zou men voorzichtig kunnen concluderen, dat men tegen voetballende ploegen blijkbaar beter uit de voeten kan dan tegen de op de counter loerende tegenstanders.

​Wat dat betreft verschilt De Wâlden niet zo heel erg veel van Black Boys. De “All Blacks” kunnen het door de bank genomen voetballend heel goed bijbenen. De ploeg die doorgaans het spel maakt, heeft het echter ook moeilijk met tegenstanders die een lange halen, gauw thuis-speelwijze hanteren. Dat bleek dit seizoen al diverse keren, maar als de hiervoor geopperde veronderstelling klopt, dan wordt het zondag een andere wedstrijd. Eentje die op voetbalkwaliteit wordt beslist en als dat bewaarheid wordt, dan krijgt Black Boys op zeker mogelijkheden om drie punten op de schone lei bij te schrijven.