Voorbeschouwing De Blesse 1 – Black Boys 1

De “All Blacks’ kunnen sinds afgelopen zondag weer opgelucht adem halen en met de borst vooruit door Sneek lopen, want ondanks een karrenvracht aan personele problemen, slaagde trainer Jappie Booij er met zijn mannen in om dankzij een uiteindelijk meer dan verdiende zege op FC Kraggenburg het verblijf in de vierde klasse met minimaal één seizoen te verlengen. Daarmee krijgt de reis naar De Blesse dan ook het karakter van een schoolreisje, want zoals in de inleiding al werd vermeld, staat er komende zondag voor de Zwartjes niets meer op het spel.

Datzelfde geldt overigens voor de tegenstander, want die weet al enige weken, dat men het volgend seizoen in de vijfde klasse moet proberen. Het betekende de tweede degradatie op rij voor de rood-witten, maar sinds die kogel door de kerk is, gaat het opeens een stuk beter. In de laatste serie van vijf wedstrijden wist De Blesse het puntentotaal te verdubbelen en afgelopen zondag liet men in Wilhelminaoord zelfs geen spaan heel van Old Forward (0-4). Indien men die vorm eerder had weten aan te spreken, dan had de ploeg van trainer Peter Gjaltema de vrije val kunnen breken en was men wellicht niet, zoals nu, vrijwel het gehele jaar met de rode lantaarn opgezadeld. Nu blijft die ongeacht het resultaat van komende zondag op sportpark de Berk branden, maar dat neemt niet weg, dat De Blesse het seizoen voor eigen publiek naar verwachting op een waardige manier zal willen afsluiten. Black Boys moet zich dan ook instellen op een tegenstander, die bevrijd van alle druk, mogelijk toch meer in zijn mars heeft dan men eind november van het vorig jaar in de heenwedstrijd liet zien. Toen behaalde de “Equipo Negro” een redelijk eenvoudige 3-1 zege.

Da laatste gebeurde echter wel in een periode, dat Black Boys nog tot het bovenste eskader van de vierde klasse en zelfs tot de kanshebbers op de titel behoorde. Na de winter – en dat werd al vaker gemeld – liep het allemaal en stuk stroever, maar aan het eind van de tunnel gloorde toch weer het licht om daar afgelopen zondag. mede dankzij de inzet van tot voor kort onbekende spelers als David Starcevic (foto) en Sander Nieuwland weer vol in te stappen. Om in dat licht te blijven, is Black Boys hoewel verwacht mag worden dat men op meer tegenstand zal stuiten, eigenlijk verplicht de competitie zondag op een goede en waardige wijze af te sluiten. Als de “Men in Black” opnieuw een aantal wonderschone treffers uit de hoge en veelal zwarte hoed weten te toveren, dan moet dat toch lukken. En anders ….. zal men bij terugkeer van dit schoolreisje toch echt onder de banken moeten duiken.