Voorbeschouwing Black Boys E1 – TOP ’63 E1

De mooiste affiche of in goed Nederlands, de mooiste wedstrijdposter hangt zonder enige twijfel deze week op sportpark Het Schuttersveld, want komende zaterdag staat de absolute topper tussen Black Boys E1 en TOP ’63 E1 op het programma.

De absolute topper. Ja zeker, want de nummers één en twee van de ranglijst komen tegen elkaar in het strijdperk in een wedstrijd, waarin de beslissing om het kampioenschap kan vallen. Hoewel er daarna nog wel een competitiewedstrijd op het programma staat, is de winnaar van deze wedstrijd zo goed als zeker kampioen. Immers gelet op de resultaten die beide ploegen tot nu toe behaalden, ligt het niet in de lijn der verwachting, dat één van hen in die laatste wedstrijd punten zal laten liggen.

step0000Die resultaten vermelden, dat Black Boys E1 en TOP ’63 E1 beide negen wedstrijden hebben gespeeld en beide evenzo vele malen als winnaar van de mat stapten. Alleen het doelsaldo van de “All Blackjes” is beter dan dat van de gasten uit Oppenhuizen-Uitwellingerga. Black Boys E1 scoorde in die negen wedstrijden 96 keer en de voorhoede van TOP’63 doet daar met 94 doelpunten nauwelijks voor onder. Alleen in verdedigend opzicht is het rapport van de “Men and Woman in Black” ietsje beter dan dat van de geelhemden. De doelman van Black Boys moest tot nu toe elf keer de bal uit het net halen, terwijl de keeper van TOP ’63 twintig tegendoelpunten moest incasseren. Dat verschil maakt Black Boys E1 echter niet tot de uitgesproken favoriet. Integendeel, de verwachting is, dat beide ploegen heel erg aan elkaar gewaagd zullen zijn en dat het een zinderende wedstrijd zal worden. Bij die pot die ongetwijfeld bol staat van de spanning, kan de mini “Equipo Negro” alle support gebruiken en de ploeg rekent er dan ook op, dat vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes en alle andere aanverwanten Black Boys E1 komende zaterdag zullen steunen.

De wedstrijd tussen Black Boys E1 en TOP ’63 E1 begint om 10.30 uur.