Voorbeschouwing Black Boys 2 – Haren 2

Hoewel de UEFA zondag geen bezit van het Schuttersveld zal nemen en het aantal camera’s ook beperkt zal blijven tot die, welke in de mobieltjes zijn gemonteerd, gaat bij de bekerwedstrijd van komende zondag tussen Black Boys 2 en Haren 2 de vergelijking met de Champions League niet helemaal mank. Immers evenals bij het miljoenenbal is dat duel er één uit de categorie “erop of eronder”.

De mannen van “ut tweede” spelen tot nu toe in de competitie een bescheiden rol. Met tien uit negen kunnen de reserves nog net als middenmoter worden aangemerkt. In de beker gaat het echter voortvarend en kan “de voorraadkast van Black Boys 1” die alleen al voor de staf een complete reservebank nodig heeft, zondag geschiedenis schrijven. Bij winst verdwijnt de naam van Black Boys 2 immers in de kokertjes van de loting voor de derde ronde. Maar om die mijlpaal te bereiken, dienen de “All Blacks” eerst met de reserves van v.v. Haren af te rekenen.

De hoofdmacht van de club uit Groningen die in 1936 werd opgericht, komt evenals Black Boys uit in de vierde klasse en doet het daarin naar behoren. Maar who cares. In een voorbeschouwing heb je natuurlijk meer aan informatie over de prestaties van de directe tegenstander. Maar ondanks een intensieve speurtocht op de world wide web moeten we die helaas echter schuldig blijven en kunnen we alleen melden, dat Haren 2 op de dertiende van deze maand thuis van Zevenhuizen 2 won. Maar hoe het verder ging? Joost mag het weten. Black Boys 2 treft dan ook min of meer een grote onbekende, maar dat is waarschijnlijk omgekeerd ook het geval. Of zou Haren afgelopen zondag stiekem een spion naar Mildam hebben gestuurd, toen de “Men in Black” met het kleinst mogelijke verschil klop kregen.

En zou dat verschil maken? We denken van niet, want de beker heeft zo zijn eigen “law and order” en niet zelden wordt men als men de krant openslaat, door uitslagen in het bekertoernooi verrast. Laten we hopen, dat als we komende maandag het suffertje openslaan, ook Black Boys 2 voor zo’n verrassing heeft gezorgd. En als uw nieuwsgierigheid niet tot maandag kan wachten, kom dan op zondag naar de wedstrijd en dan kunt u en passant onze enige echte bekerhelden aanmoedigen.