Voorbeschouwing Black Boys 1 – Warga 1

Alle ballen op De Vries en Idzinga, dat lijkt sinds afgelopen weekeinde het parool voor succes, want het koningskoppel van Black Boys verzorgde tegen RKO de totale zwarte productie. De lepe aanvallers waren een ware plaag voor de defensie van de polderbewoners en samen goed voor zeven treffers. Gelukkig voor de Zwartjes die het overigens een tijdje zonder de geblesseerde Josue Molina Perez moeten doen, geldt in het amateurvoetbal niet de regel, dat de speler die een hattrick scoort de wedstrijdbal mag houden, want dan had de club er zondag duidelijk ééntje tekort gehad.

Die productiviteit zal komende zondag een stuk lastiger worden als Black Boys het in Warga opneemt tegen de lokale voetbaltrots en …. de actuele koploper van de vierde klasse A. De formatie van trainer Marcel Frankena is als een komeet uit de spreekwoordelijke startblokken vertrokken en de vijf tot nu toe gespeelde duels leverden evenzo vele winstpartijen en een indrukwekkend doelsaldo van negentien voor en vijf tegen op. De ploeg uit het dorp van Twarres lijkt vooralsnog dan ook onstuitbaar en met de naaste belagers al op vijf à zes punten achterstand de enige kandidaat voor de eerste periodetitel.

Die status zal er op zeker voor zorgen, dat de motivatie aan Sneker zijde niet zoals eerder tegen VWC in de kofferbak van de limousines blijft liggen. Integendeel, de Zwartjes zullen er ongetwijfeld op gebrand zijn Warga in dit seizoen het eerste puntverlies toe te brengen. En dat dit niet op voorhand onmogelijk is, bleek in de voorbije voetbaljaargang. Toen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en hielden de “All Blacks” en Warga elkaar driemaal (twee keer in Warga en een keer in Snits) met drie puntendelingen in evenwicht. De toen door Black Boys gekozen tactiek bleek in die wedstrijden dus te werken. Dat zou voor de “éminence grise” van het Sneker trainersgilde aanleiding kunnen zijn om in die strijdwijze geen wijziging aan te brengen, maar sinds afgelopen zondag luidt het welgemeende advies toch: “alle ballen op De Vries en Idzinga”.