Voorbeschouwing Black Boys 1 – Warga 1

Afgelopen zondag in en tegen SC Bolsward kon Black Boys, met name in het eerste bedrijf, aardig meekomen met een ploeg die naar onze verwachting hoge ogen gaat gooien in het komende seizoen ondanks ‘hun ambitie bij de eerste 5 te eindigen’. Black Boys begon het seizoen 2019-2020 met onderstaande opstelling en had Michael Jansen, Max Hofstra en Martijn Jetten mee als wisselspelers.

Na een sterke beginfase van SC Bolsward was er een gelijkwaardige fase. Door het centrum viel op enigszins ongelukkige wijze de 1-0 voor SC Bolsward. Hierna werd de ploeg uit Bolsward een fase sterker en kregen ze het middenveld in handen. Door Justin Wolfswinkel wat in te laten zakken kreeg Black Boys weer wat meer controle in de wedstrijd. In deze fase werd na een goed lopende combinatie Dennis Niemarkt de diepte ingestuurd en de aanvaller van Black Boys werd in het strafschopgebied onreglementair gestopt. Hij mocht zelf aanleggen van elf meter en wist Black Boys, toch enigszins tegen de verhoudingen in, op een 1-1 stand te zetten. Kort hierna ontstond zelfs een goede mogelijkheid toen wederom Dennis Niemarkt wist door te breken maar door een ongelukkige aanname raakte hij per ongeluk de doelman van Bolsward hetgeen hem op een gele kaart kwam te staan van de zeer goed leidende arbiter R. Pasveer. Na deze meevaller rook Black Boys zijn kansen en in de rust werd besloten aanvaller Michael Jansen in te brengen voor Lars van Dijk. Black Boys veranderde naar een 4-4-2 bezetting met Raymond Abelsma nu centraal en Justin Wolfswinkel vanaf de rechterkant.

Black Boys kon zich in de tweede helft moeilijk onder de druk van SC Bolsward uitspelen en na ongeveer een kwartier wist de snelle rechterflank speler van Bolsward door te breken en naar binnen te komen waarna hij door de verder goed spelende Mladen Dubravac ten koste van een overtreding binnen de beruchte lijnen neergelegd werd. Nu wist SC Bolsward van deze meevaller te profiteren en de bal achter de verder goed spelende doelverdediger Huso Bozkurt te plaatsen. Na deze tegenvaller ging de wedstrijd weer een fase gelijk op. Na een overtreding van Dennis Kempen ter hoogte van de middellijn in de 60e minuut op de snelle rechterflank speler van SC Bolsward, welke hem op een gele kaart kwam te staan, werd hij direct afgelost door Max Hofstra. De laatste 20 minuten moest de moegestreden Mladen Dubravac plaatsmaken voor de volgende ‘youngster’ Martijn Jetten die rechts in verdediging kwam te spelen, sterkhouder Richard Nieuwland verhuisde naar het centrum en centrale middenvelder Kewin de Jong werd meer naar voren gedirigeerd in een poging de aansluitingstreffer te vinden. Enkele minuten voor tijd werd de inmiddels ook moegestreden Arjen Brinksma in de groter ontstane ruimtes op snelheid geklopt en restte hem niets anders dan ten koste van een rode kaart de doorgebroken aanvaller van SC Bolsward net buiten het strafschopgebied af te stoppen. In de slotseconden van de wedstrijd wist een speler van SC Bolsward uit een hoekschop de bal nog in de touwen te koppen zodat de wedstrijd met 3-1 definitief in het voordeel van SC Bolsward beslist werd.

Na een verder sportieve wedstrijd werd er nog gebroederlijk nabesproken in de 3e helft.

Voor komende zondag staat voor Black Boys de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen vv Warga. De ‘Wergeasters’ wonnen hun seizoensopening thuis met 2-1 van fc Harlingen. In deze beginfase van het seizoen is er verder nog weinig te zeggen over de formatie van trainer André Onclin die in de bekercampagne thuis met 0-3 verloren van Read Swart en uit bij de degradant uit de vierde klasse van het vorige seizoen vv Lemmer met 0-2 wisten te zegevieren. Daarnaast werd Old Forward op eigen terrein met 2-4 verslagen. Desondanks eindigde voor Warga ‘de kortste weg naar Europees voetbal’ op doelsaldo. Black Boys zal deze thuiswedstrijd in ieder geval zonder Arjen Brinksma (want geschorst) aantreden. Welke 14 spelers het collectief/team gaan vormen voor deze thuiswedstrijd is op het moment van schrijven nog niet bekend. De selectie kent momenteel wekelijks een goede trainingsopkomst- en inzet ,op zowel de woensdag bij Jappie Booij als ook op de vrijdag bij Lars Niemarkt/Jan Broersma, en deze ‘luxe’ zorgt soms voor begrijpelijke teleurstellingen t.a.v. keuzes die gemaakt kunnen worden. Verder neemt door vakantie van Lars Niemarkt voorzitter Jan Broersma nogmaals de honneurs waar voor De Zwartjes. Aux Armes!

De stand in Zondag Noord 4B: