Voorbeschouwing Black Boys 1 – VWC 1

Black Boys kon in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, toen men in Sint Nicolaasga als winnaar van “the pitch” stapte, afgelopen zondag tegen RENADO niet echt een vuist maken. Maar dat was op zich geen schande. Een gelijkspel of meer was immers een bonus geweest, die qua grootte de vergelijking met die van veel bankiers moeiteloos had kunnen doorstaan. Het mocht niet zo zijn. De Sint Nyksters, de nummer twee van de ranglijst, behoren dit seizoen echter niet tot de ploegen, waartegen de “All Blacks” de punten moeten zien te halen.

Dat moet in andere wedstrijden gebeuren, zoals die van komende zondag, wanneer met VWC de nummer voorlaatst van de vierde klasse A de Thomas Zandstrastraat met een bezoek vereert. VWC, de VOG Westhoek Combinatie, speelde jaren in de donkere spelonken (lees: de kelder) van het amateurvoetbal en wist twee seizoenen geleden via de play offs promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. In het debuutseizoen bleek het niveautje hoger bijna te hoog gegrepen, want de ploeg eindigde met 31 punten als twaalfde en had een toetje nodig om zich te handhaven. Van die 31 werden er trouwens drie tegen Black Boys behaald. In Munnekeburen ging het voor Black Boys tegen het toen nog puntloze VWC mis, terwijl de thuiswedstrijd slechts met miniem verschil werd gewonnen. Een aantal seizoenen daarvoor om maar eens wat stoffige resultaten uit de archiefkast van de wedstrijdsecretaris te halen, kregen de “Men in Black” zowel uit als thuis helemaal geen poot aan de grond en moest Black Boys beide keren de punten aan de “blugranas” laten. VWC bleek toen voor de Zwartjes een (te) harde noot om te kraken, waarbij Black Boys net als in de uitwedstrijd van vorig seizoen in de omschakeling een aantal malen onaangenaam werd verrast.

De Combinatie staat nu dan wel voorlaatste met slechts zes punten, maar afgaande op de voorgaande confrontaties lijkt winst niet een wet van Meden en Perzen. Black Boys zal dan ook op zijn qui vive moeten zijn en interim-trainer Jan Willem Stoelwinder zal er dan ook goed aan doen om deze week bij zijn mannen op de defensieve organisatie te hameren. Black Boys zal die tegen VWC niet uit het oog mogen verliezen, want dat zou wel eens desastreuse gevolgen kunnen hebben. Dat betekent overigens niet, dat de oefenmeester nu ineens een ander concept uit de hoge hoed moet toveren en de poppetjes op andere plaatsen moet neerzetten. Dat pakt, zo heeft o.a. de eerste helft tegen Dronrijp uitgewezen, vaak niet al te best uit. Neen, gewoon uitgaan van eigen kracht lijkt de beste remedie, maar ook niet blind naar voren lopen, want dan loop je tegen VWC de kans in het mes te lopen.