Voorbeschouwing Black Boys 1 – VENO 1

Door personele problemen moest Black Boys zowel voor als tijdens de wedstrijd tegen Warga de nodige wijzigingen doorvoeren. Zo werd het een week eerder nog dodelijke koppel De Vries-Idzinga uit elkaar gehaald en nam Erwin de Vries in de defensie de plaats in van de geblesseerde Lars Niemarkt. Verder zag trainer Jappie Booij al vroeg in de wedstrijd Jos Zijlstra afhaken en dat betekende opnieuw een streep door de rekening. Op de vraag, of het verlies tegen de koploper ook een streep door de rekening was, zal men daarom wel het antwoord schuldig moeten blijven.

Dat geldt wellicht ook voor de vraag, waarom bij de “Equipo Negro” dit seizoen duidelijk wat stroever loopt dan in de jaargang 2014-2015. Immers de selectie is nagenoeg hetzelfde en ook de tegenstanders zijn op koploper Warga na niet echt veel beter geworden. Dat bleek bijv. in de wedstrijden tegen Akkrum, Sc. Bolsward en RKO. Als Black Boys op volle oorlogssterkte en vol gefocust is, dan kan men iedere ploeg hebben.  Maar als éën van beide ontbreekt, dan kan het ook zo maar misgaan. Dat laatste bleek, toen de “All Blacks” in de wedstrijd tegen laagvlieger VWC toch ietwat onnodig de bietenbrug opgingen.

In ieder geval breken er nu cruciale weken aan. Weken waarin het om aan- of aanhaken gaat. Die periode begint komende zondag met een thuisduel tegen VENO, dat in de stand met acht punten net boven de Zwartjes staat, waarbij wel aangetekend moet worden, dat de Snekers nog een tegoedbon voor een wedstrijd hebben. VENO, dat staat voor “Van Eenheid Naar Ontplooiing”, lijkt afgaande op de resultaten een ploeg, die vooral reageert op de tegenstander en dan met name diens fouten. Zo wist de ploeg in een uitwedstrijden een aantal malen wel heel gemakkelijk het net te vinden. Booij zal er dan ook op moeten hameren, dat zijn squadra, waarbij Elroy de Meer na een schorsing weer terugkeert, zondag de organisatie niet uit het oog mag verliezen. Wanneer dat gebeurt en de ploeg bovendien dezelfde concentratie kan opbrengen als eerder tegen Akkrum, Sc. Bolsward en RKO, moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren. In dat geval zou de kop boven de nabeschouwing wel eens “Voetballende Eenheid Naar Overwinning” kunnen zijn.