Voorbeschouwing Black Boys 1 – SV THOR 1

In de voorbereiding op de rest van het seizoen dat komende zondag met een thuiswedstrijd tegen SV THOR begint, kwam Black Boys drie keer in actie. Zowel tegen SV Haulerwijk, de Sweach als RWF delfde de formatie van trainer Ed Laagland het onderspit. Daarbij viel in het laatste oefenduel op dat het doel werd verdedigd door “veldspeler” Richard Nieuwland en dat tweede keeper Harmen Koopmans op de bank zat. Verder opereerde de weer in genade aangenomen verdediger Tarek Hamdi in de frontlinie. Of dat experiment  zondag een vervolg krijgt wanneer SV THOR op bezoek komt, blijft echter koffiedik kijken.

De ploeg uit het geboortedorp van Foppe de Haan speelt al sinds mensenheugenis in de vierde klasse. In de voorbije seizoenen klopten de geel-zwarten echter een aantal malen op de deur van de derde klasse. De sprong naar dat niveau bleek toen steeds te groot, maar wellicht weet men in Lippenhuizen dit seizoen die stap wel te maken. “Tot Heil Onzer Ribbenkast” is namelijk de nummer twee van de ranglijst en heeft een punt en een wedstrijd minder dan koploper Read Swart. Bovendien is de ploeg van de debuterende trainer Rick Zwart sinds de openingsronde toen nipt van Blue Boys werd verloren, ongeslagen. Die ongeslagen status werd ook nog eens met niet mis te verstane cijfers bewerkstelligd, want behoudens tegen Oosterlittens schoot SV THOR in alle wedstrijden met scherp en het doelsaldo van 39 voor en slechts 4 tegen spreekt wat dat betreft boekdelen.

Black Boys krijgt dan een pittige opponent voor de kiezen.  Dat bleek een aantal seizoenen geleden overigens ook al, toen SV THOR mede door een arbitrale dwaling de rentree van de “All Blacks” in de vierde klasse verstierde en er later dat seizoen ook op het Schuttersveld met de volle buit van door ging. Die cijfers spreken dan ook niet in het voordeel van Black Boys en datzelfde geldt voor de eigen prestaties. Na een hoopvolle start verloor de hoofdmacht zes keer op rij met als gevolg, dat de “Men in Black” zondag als de nummer voorlaatst aan het karwei tegen SV THOR beginnen.

Die voorlaatste plaats dwingt Black Boys aan het einde van de rit in de rol van herkanser. Een rol waarbij het hoogst onzeker is, of die uiteindelijk wel met een Oscar beloond zal worden. Met vier punten achterstand op de veilige regionen en een voorsprong van slechts twee punten op de rode lantaarn, wordt het langzamerhand wel tijd dat er punten op het kleed komen. Daarvoor moet Black Boys dat gemiddeld meer dan drie tegentreffers per wedstrijd incasseerde en zelf in negen wedstrijden maar zeven keer tot scoren kwam, zich op alle fronten “steigern”. Om die “Steigerung” te realiseren is het niet onlogisch dat de technische staf zoals in de oefenwedstrijd tegen RWF, iets uitprobeert. Niettemin luidt het advies om zondag toch maar “good old” Sander de Vries tussen de palen te posteren.