Voorbeschouwing Black Boys 1 – Steenwijkerwold 1

De opgave om de KO-fase van de districtsbeker noord te bereiken, bleek een brug te ver. Niettemin zal men in het kamp der Zwartjes met een tevreden gevoel terug denken aan de voorbereiding, waarin de formatie van trainer Jappie Booij goed speelde en met enige regelmaat in staat bleek hoger gekwalificeerde opponenten bij te benen en in een enkel geval zelfs te verslaan.

Bij Black Boys hoopt men dat de prestaties die van vorig seizoen zullen benaderen, toen de ploeg het als promovendus in de vierde klasse meer dan voortreffelijk deed. En sommige diehards hopen stiekem zelfs op meer. Daartegenover staan de doemdenkers, die met de oude wijsheden “het tweede seizoen is altijd zwaarder dan het eerste” en “tegenstanders kennen je nu en weten hoe je speelt” proberen het optimisme te temperen.
Die laatste groep groep gaat daarbij echter voorbij aan het feit, dat Black Boys de prestaties moet zien te herhalen in een grotendeels nieuwe omgeving, want op acht van de tegenstanders kan men het etiket “nieuw” plakken.

2015-09-06_vvBlackBoys_GAVC_Wedstrijdposter_Steenwijkerwold_2015-16Een van die nieuwe gezichten is SV Steenwijkerwold, De ploeg uit het land van Mannenkoor Karrenspoor was in het verleden nog actief in de hoogste klasse, maar heeft gestaag dat niveau moeten loslaten. Twee seizoen geleden degradeerde de ploeg naar de vierde klasse en vorig seizoen slaagde de rood-zwarte brigade er niet in om het verloren gegane terrein te heroveren en eindigde Steenwijkerwold in de vierde klasse B op een toch ietwat teleurstellende achtste plaats.

Niettemin blijft het lastig om de kracht van de formatie van trainer Gerrie Schouwenaar aan de vooravond van het nieuwe seizoen goed in te schatten. Het is dan ook afwachten of de “All Blacks”, die met de terugkeer van de langdurig geblesseerde Raymond Abelsma en aanwinst Rinze Idzinga in ieder geval ruimer in hun jasje zitten, deze opponent over de knie kunnen leggen. Maar als dat gebeurt, dan zou het heel goed kunnen, dat de hit “ja, dat is mooi man” uit de virtuele speakers van het virtuele clubhuis knalt.