Voorbeschouwing Black Boys 1 – Steenwijkerwold 1

Over merkwaardige spelletjes gesproken. Black Boys weet daar sinds afgelopen zondag over mee te praten. Een wedstrijd die de mannen van trainer Jappie Booij grotendeels domineerden en waarin de “All Blacks” talrijke kansen wisten te creëren, ging niettemin verloren en dat mochten de “Men in Black” zich vooral zelf aanrekenen. Vooral het onderlinge gekrakeel na weer een gemiste kans kwam de concentratie niet ten goede en liep uiteindelijk dus fataal af.

Het advies aan verzorger Ferry Loolofs luidt dan ook om zondag uit de goed gevulde verzorgingskoffer elf forse pleisters te halen en op de monden van de elf acteurs te plakken. Hoewel men ook non-verbaal zijn ongenoegen kan laten blijken, voorkomt die ingreep in ieder geval dat men elkaar verbaal het leven zuur maakt en uit de wedstrijd haalt.

2015-10-25_vvBlackBoys_Steenwijkerwold_Wedstrijdposter_2015-16Die wedstrijd betreft overigens het inhaalduel tegen Steenwijkerwold, dat op de eerste speeldag vanwege een nagenoeg ondergelopen veld op het Schuttersveld geen doorgang kon vinden.

De ploeg uit het land van Mannenkoor Karrenspoor was in het verleden een aantal seizoenen een grootmacht in het noordelijk amateurvoetbal en vooral thuis een lastig te nemen hindernis, Het toenmalige niveau heeft de club echter vaarwel moeten zeggen en twee seizoenen geleden degradeerde Steenwijkerwold zelfs naar de vierde klasse. In die klasse was voor de rood-zwarte brigade toen evenals tot nu toe in dit seizoen geen vooraanstaande rol weggelegd.
Datzelfde geldt deze jaargang voor Black Boys. Daar waar de ploeg, die het zondag zonder de geschorste Raymond Abelsma moet doen, vorig jaar de eerste viool speelde, kent het seizoen tot nu toe nogal wat valse noten. Daaronder de eerdere nederlaag tegen VWC en afgelopen zondag tegen VENO. De wedstrijd tegen Steenwijkerwold is dan weliswaar er nog niet een van erop of eronder, maar is niet van belang ontbloot. Immers de winnaar vindt zichzelf terug het linkerrijtje en kan de blik naar boven richten, terwijl de verliezer zich alsdan moet richten op de “battle” om uit de gevarenzone te blijven. Black Boys zou er dan ook goed aan doen om zondag de punten in Sneek te houden en als dat gebeurt, dan mogen de pleisters er na afloop wel weer vanaf.