Voorbeschouwing Black Boys 1 – Sint Jacob 1

Black Boys kreeg niet voor de eerste keer dit seizoen een behoorlijke nederlaag voor de kiezen. Het was al weer de achtste verliespartij op rij en vooral de wijze waarop zal de betrokkenen grijze haren bezorgen.  De ploeg van interim-trainer Richard Venema was in Oosterlittens namelijk volstrekt kansloos en dat zorgt er voor, dat men de toekomst toch met de nodige angst tegemoet zal zien. Die toekomst begint overigens komende zondag, wanneer het in de vierde klasse debuterende Sint Jacob op bezoek komt.

Bij de heenwedstrijd hadden de Zwartjes de koppositie nog in het vizier, maar “boven de boomgrens” werden de Snekers door het destijds nog puntloze Sint Jacob op een pijnlijke 3-0 nederlaag getrakteerd. Daarmee begon de vrije val richting de minder florissante plekken in de vierde klasse A, want nadien wist Black Boys geen enkel punt meer te behalen. ​

De ploeg uit de kleihoek, toch ook geen hoogvlieger, deed het nadien beduidend beter en wist na de zege op Black Boys nog dertien punten aan het totaal toe te voegen. Daarmee neemt Sint Jacob momenteel met zestien uit elf de zesde plaats inBij die resultaten viel recent vooral de ruime overwinning in en tegen  Irnsum op, want de titelkandidaat werd met maar liefst 4-1 van het veld gespeeld. En ook de overwinning in de laatste thuiswedstrijd tegen het lastige Oldeboorn mocht er zijn.

Aan de andere kant kreeg de ploeg van trainer Hans Lutjens ook een keer een flink pak voor de broek en wel tegen SV THOR, dat Sint Jacob met een 9-0 nederlaag en met een beetje schaamrood op de kaken naar huis stuurde. Black Boys dat dit seizoen ook al een paar van die tikken te verwerken kreeg, hield de schade tegen de ploeg uit Lippenhuizen met een minieme nederlaag daarentegen binnen de perken. Hoewel dat om met Co Adriaanse te spreken, scorebordjournalistiek is, zullen de optimisten onder ons daaruit – en misschien wel een heel klein beetje tegen beter weten in – moed putten. In hun ogen zal de missie van komende zondag geen kansloze zijn en liggen er kansen om een einde aan de nu al acht speelronden durende negatieve reeks te maken. Maar dan zal de formatie van interim-trainer Richard Venema heel veel, zo niet alle mogelijke energie in het duel moeten stoppen. En als die noeste arbeid dan ook nog eens gepaard gaan met de nodige discipline, dan sluiten we ons hoewel het met de week moeilijker wordt, toch nog een keertje bij de optimisten aan.