Voorbeschouwing Black Boys 1 – SC Bolsward 1

Dat men vorige week vrijdag vanwege de terreinomstandigheden niet kon trainen, was afgelopen zondag niet te merken. Black Boys domineerde in en tegen Irnsum van de eerste tot de laatste minuut en liet vooral in de eerste helft voetbal van een zeer behoorlijk niveau zien. Alleen al daarom zou de training van komende vrijdag geschrapt moeten worden.

2015-09-20vvBlackBoys_Bolsward_Wedstrijdposter_2015-16Gelet op de tegenstander is dat echter geen verstandige keuze, want Black Boys stuit zondag op Sc. Bolsward en dat is in de afgelopen seizoen toch een beetje de plaaggeest van de Zwartjes geweest. Twee seizoenen terug kaapten de “Bolserters” de titel voor de neus van de “All Blacks” weg en vorig seizoen bezorgde de fusieclub de Snekers een onwelkome hapering in de promotierace.
Het nog prille seizoen bracht de ploeg van trainer Marc van Hiel tot nu toe wisselend succes. De opening in Wilhelminaoord tegen Old Forward ging nipt verloren, maar afgelopen zondag werd de Fc. uit Kraggenburg resoluut verslagen (3-0).

De formatie van trainer Jappie Booij trok de lijn van de voorbereiding in de eerste competitiewedstrijd door. Black Boys was heer en meester en mocht het zichzelf aanrekenen, dat men de zege eerst in de slotfase de veilige haven inloodste. Dat had gelet op de hoeveelheid kansen veel eerder moeten gebeuren. Naast het advies om de trekker eerder over te hallen, is het ook raadzaam om in het vervolg minder gemakkelijk gele kaarten te incasseren, want die prenten voor met name protesteren kunnen de ploeg in het vervolg van het seizoen nog wel eens opbreken. Wanneer de “Equipo Negro” dat voor elkaar weet te boksen en men bovendien het vertoonde niveau weet door te trekken, dan moeten Erwin de Vries c.s. zondag in staat zijn om de meer dan 1.000 leden tellende opponent uit Bolsward een KO toe te dienen.