Voorbeschouwing Black Boys 1 – RKO 1

Van de (mentale) daadkracht tegen Sc. Bolsward was afgelopen weekeinde in Munnekeburen weinig over en Black Boys dat totaal niet op de vechtmachine uit dat duel leek, ging tot veler verrassing bij VWC met 2-1 ten onder. Met die onverwachte nederlaag konden de wedformulieren van velen meteen de prullenbak in en is Black Boys voorlopig even niets meer dan een lichtgrijze middenmoter in de vierde klasse A. Die slipper in het grensgebied tussen Friesland en Overijssel schreeuwt om een rehabilitatie en die moet er dan tegen RKO komen.

De ploeg uit de Noordoostpolder heeft een wedstrijd en een punt meer op de teller dan Black Boys en dat vrijwaart RKO vooralsnog van grote zorgen. Die waren er vorig seizoen echter volop en toen wist RKO pas op de laatste speeldag de toeters en bellen van de competitie te ontlopen. Dat dankte de ploeg mede aan een toch wel verrassend gelijkspel in Sneek, toen de polderbewoners in de allerlaatste seconden een nederlaag wisten te voorkomen en naar later bleek Black Boys van twee hele kostbare punten beroofde.

2015-10-04_vvBlackBoys_RKO_Wedstrijdposter_2015-16Die punten kwamen de “All Blacks” toen aan het einde van de rit tekort om rechtstreeks naar de derde klasse te promoveren. Promotie is nu echter (nog lang) niet aan de orde. De achterstand op koploper Warga valt al redelijk fors te noemen en bedraagt zelfs al weet de ploeg van trainer Jappie Booij de inhaalwedstrijd tegen Steenwijkerwold te winnen, vier punten. Het P-woord moet op Het Schuttersveld daarom maar even in de koelkast van kantinebeheerder Ype Doef blijven liggen. Eerst moeten de “Men in Black” maar proberen het geschonden blazoen op te poetsen. Dat oppoetsen moet overigens gebeuren zonder de inbreng van Raymond Abelsma en Elroy de Meer, want beide spelers werden naar aanleiding van hun rode kaart tegen Bolsward door de bond voor drie duels uitgesloten en staan zondag en de week daarop nog achter de afrastering. De rest van Booij’s Army moet echter genoeg kwaliteit worden toegedicht om zondag in ieder geval een tweede slipper op rij te voorkomen.