Voorbeschouwing Black Boys 1 – RENADO 1

Het perspectief van Black Boys vertroebelde afgelopen weekeinde door een niet verwachte nederlaag tegen VENO. Na een 2-0 achterstand kwamen de “All Blacks: nog wel terug, maar de eindsprint was niet voldoende om de nederlaag af te wenden. Door die nederlaag is de achterstand op de koploper gegroeid tot vier punten, waarbij Warga nog twee wedstrijden moet inhalen. Virtueel bedraagt het verschil met de eerste plaats dan ook tien punten en dat lijkt acht speelronden voor het einde iets teveel van het goede om nog een rol van betekenis te kunnen vervullen. Wil die rol nog inhoud krijgen, dan moet de koploper steken laten vallen en moet Black Boys zelf zijn wedstrijden winnen, om te beginnen tegen RENADO.

De ploeg uit Sint Nicolaasga beleeft op dit moment goede tijden. Met vier zeges op rij mag RENADO gerust worden aangemerkt als de ploeg in vorm. Die serie zorgde er na een aarzelend begin bovendien voor, dat de ploeg van trainer Frans à Nijeholt met slechts één punt minder dan Black Boys inmiddels tot het peloton achtervolgers van koploper Warga mag worden gerekend. Maar net als bij Black Boys is het erg onwaarschijnlijk, dat RENADO zich nog in de strijd om de schaal zal mengen. Dat ligt anders, wanneer het gaat om de derde periode, want daarin is de ploeg goed gestart en die biedt wellicht nog mogelijkheden om het seizoen van een aantrekkelijk toetje te voorzien.

Die mogelijkheden zijn voor Black Boys ook nog niet helemaal achter de horizon verdwenen. Maar dan moet de ploeg van trainer Jappie Booij er wel voor zorgen, dat men op een plek eindigt, die recht geeft om aan de nacompetitie mee te doen. Dan zullen de gladiatoren in het zwarte shirt met witte V met name de wisselvalligheid die deels te maken heeft met het uiterst smalle kader, achter zich moeten laten. Want alleen bij een constante serie houdt Black Boys zicht op het nagerecht en anders is het na 26 wedstrijden “schluss”. Een begin van een serie met goede resultaten zal echter niet eenvoudig zijn, want RENADO is, zoals gezegd, in goede doen. Maar als Black Boys dezelfde instelling aan de dag legt als eerder tegen VWC en RKO, dan liggen er – en eerdere confrontaties hebben dat uitgewezen – zondag tegen de Sint Nyksters ongetwijfeld mogelijkheden om een begin met een mooie serie te maken. En …. bij winst krijgt het duel van volgende week tegen koploper Warga misschien toch nog de lading van een echte topper.