Voorbeschouwing Black Boys 1 – Read Swart 1

​In de heenwedstrijd haalde Read Swart een kwartier voor tijd met een onbenullig rollertje de lach van de Sneker gezichten en in de resterende speeltijd lukte het Black Boys niet om die weer terug te brengen. Daarmee was de ploeg uit de Knipe in oktober van het vorig jaar de meest gelukkige van de twee, want de wedstrijd tussen de voormalige derdeklasser en de “All Blacks” verdiende eigenlijk geen winnaar.

Mede door die drie punten mag Read Swart zich nog steeds tot de kanshebbers rekenen. De achterstand op het leidende duo RENADO en Akkrum bedraagt resp. zes en vijf punten en dat is iets over de helft van de competitie nog altijd te overzien. De ploeg van trainer Jan Sietse Heida behaalde tot nu toe 27 punten uit 14 wedstrijden en dat is bijna het dubbele van het aantal, dat de “Equipo Negro” tot nu toe wist te verzamelen. Op basis van die getallen hoeft men dan ook geen groot kenner te zijn om Read Swart voor het duel van komende zondag als favoriet de wei op Sportcentrum Schuttersveld in te sturen en zal een “betje” op de rood-zwarten veel minder opleveren dan een winnend gokje op Black Boys.

Die favorietenrol wordt verder natuurlijk gevoed door het matige optreden van de Zwartjes in het laatste competitieduel in Oosterlittens. Twee weken geleden had Black Boys enorm veel moeite met het opportunistische voetbal van de ploeg uit het dorp van “ut paaltsje” en werd de formatie uit de Waterpoortstad verschillende keren weggecounterd. De vraag is dan ook, hoe Black Boys die mokerslag heeft verteerd. Het antwoord op die vraag had vorige week al duidelijk kunnen zijn, ware het niet dat de wedstrijd op het kunstgras in Tjalleberd werd afgelast. Nu dient voor de beantwoording te worden gewacht tot het potje van komende zondag.

Die wedstrijd tegen één van de topploegen in de vierde klasse A is zo zullen de al eerder genoemde kenners beweren, op basis van de ranglijst er niet één, waarin het tobbende Black Boys normaliter de punten moet behalen, Maar de “Men in Black” verkeren op dit moment niet in de positie om dat als uitgangspunt te nemen. Black Boys moet die gedachte dan ook heel snel laten varen, want in deze fase is ieder punt van belang, zo niet van levensbelang. Daarnaast was de squadra uit de Waterpoortstad in de heenwedstrijd niet veel minder dan Read Swart en derhalve liggen er naar verwachting ook zondag mogelijkheden. Bovendien – en dat zou de technische staf in de aanloop naar dit duel moeten aangrijpen – is de wedstrijd een mooie gelegenheid om aan te tonen, dat het echec in Oosterlittens toch echt een incident is geweest en die motivatie is vaak de beste brandstof.