Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oosterlittens 1

Als je de ranglijst van vorig seizoen erbij pakt, dan is er in ieder geval qua positie geen verschil met dit jaar. Immers na afgelopen zondag staan de “All Blacks” zij het op doelsaldo, op de tweede plek in de vierde klasse A en dat is precies dezelfde positie als die men exact een jaar geleden innam.
Daar leek het overigens een paar weken geleden niet op. Na de nederlaag tegen VENO vond de ploeg van trainer Jappie Booij zichzelf terug op een plek net boven de “dangerzone”. Twee overwinningen later ziet de wereld er door de zwarte oogharen op eens heel anders uit en is Black Boys na koploper Warga voorlopig “the best of the rest”

Die laatste kwalificatie was echter niet van toepassing geweest, indien Oosterlittens afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Steenwijkerwold had gewonnen. In dat geval waren de gasten van komende zondag de nummer twee geweest, maar een 0-2 nederlaag op sportpark Tred Iene gooide roet in het eten en drong de doelstelling van de voormalige derdeklasser in ieder geval voor even naar de achtergrond.
​Die doelstelling bij de in 1935 opgerichte club is om het verloren gegane terrein zo snel mogelijk en het liefst dit seizoen al terug te winnen en dat maakt, dat de “Men in Black” zondag te maken krijgen met een ploeg die een missie heeft.

Die ploeg brengt met o.a. Jan Pieter Hoekstra (ex jeugdspeler Sc. Heerenveen) bovendien de nodige kwaliteit mee en Black Boys kan de zwart en in sommige gevallen ook zwaar behaarde borst dan ook flink nat maken. Dat laatste moet dan wel gebeuren zonder goaltjesdief Rinze Idzinga, want die is vanwege malleur aan zijn meniscus voor een aantal weken tot de bank in de huiskamer veroordeeld. Dat hoeft voor de productie van de Zwartjes waarbij de lichtvoetige Antonino Serra weer een basisplaats veroverd lijkt te hebben, overigens niet echt uit te maken, zoals afgelopen zondag bleek, toen Black Boys “mit klaren Zifern” in Sint Nicolaasga als winnaar van het veld stapte. Wanneer die productie ook tegen Oosterlittens niet hapert, dan zou het best eens de opmaat voor een mooie zondag kunnen worden. In ieder geval bevestigen de Booij Babes dan hun status als runner-up en hoeven ze die dan in ieder geval zeven dagen lang niet meer met de ploeg van trainer Wiebren Kerkhof te delen