Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oosterlittens 1

Black Boys toonde afgelopen zondag aan het einde van de wedstrijd nog wel enige veerkracht door een 4-1 achterstand te verkleinen tot 5-3, maar de inhaalslag duurde te kort en kwam te laat. Daar waar Black Boys de afgelopen seizoenen minimaal gelijkwaardig, zo niet beter dan Irnsum was, doet het scoreverloop nu vermoeden dat het deze keer andersom was en dat de “All Blacks” geen aanspraak op meer konden maken.

Dat mocht Black Boys vorig seizoen ook niet, toen het in en tegen Oosterlittens speelde. Met enig fortuin keerden de “All Blacks” toen met een 1-1 gelijkspel en met een punt huiswaarts. Die wedstrijd stond toen in schril contrast met die, welke beide ploegen eerder in Sneek afwerkten en waarbij Black Boys in eigen huis heer en meester was.
Dat zouden de Zwartjes die dit eizoen in de breedte toch een klein jasje hebben uitgedaan, komende zondag tegen Oosterlittens maar wat graag weer willen zijn. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen, dat die gedachte waarschijnlijk niet de werkelijkheid zal benaderen. Daarvoor was de voorbereiding op de zwarte zijde van het Schittersveld met eigenlijk alleen bekerwedstrijden om het voorzichtig uit te drukken net een tikkeltje te mager

Daarmee is overigens niet gezegd, dat Black Boys een mager seizoen tegemoet gaat. Veel zal daarbij – en dat werd al eerder gemeld – afhangen van blessures en/of schorsingen. Wanneer die uitblijven, dan herbergt het keurkorps met mannen als Lars Niemarkt, Kewin de Jong, Nicky de Vries en Dennis Niemarkt nog altijd voldoende kwaliteit voor een veilige plek in de middenmoot. Zeker als daarnaast ook nog eens de “rookies” binnen de selectie zich verder ontwikkelen en gewend raken aan het fysieke voetbal, zoals dat in de vierde klasse meestentijds wordt gespeeld. Wanneer die ontwikkeling echter stokt en trainer Ate Breeuwsma ook nog eens namen uit zijn ideale opstelling moet schrappen, dan wordt het een heel ander verhaal of om met Louis van Gaal te spreken: “different cook”. Alsdan zou Black Boys wel eens in de strijd om lijfsbehoud verzeild kunnen raken. Om dat te vermijden zou de “seleçao” zichzelf zondag een enorme dienst kunnen bewijzen door aan te haken bij de prestatie van vorig seizoen en door in eigen huis toch weer een beetje heer en meester te zijn.