Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oldeboorn 1

Voor Black Boys geldt, dat het zwarte bolwerk zodra er zich blessures en schorsingen voordoen, haarscheurtjes vertoont. Niettemin wist de ploeg van trainer Jappie Booij afgelopen zondag met een sterk gewijzigd elftal een punt uit Oosterlittens mee te nemen en dat was al met al een puike prestatie. Een identieke prestatie hebben de “All Blacks” zondag nodig, wanneer Oldeboorn op bezoek komt.

De gondeliers, die na een afwezigheid van twee seizoenen, terugkeerden in de vierde klasse A, zijn namelijk een van de ploegen, die op het vinkentouw zitten. Met 31 punten uit 21 duels zijn net zoveel punten bijeen gespeeld als Black Boys, alleen deden de Zwartjes daar een wedstrijd minder over. Oldeboorn dat daarmee als “debutant” bezig is aan een meer dan gemiddeld seizoen, dankt die positie niet in de laatste plaats aan de prestaties van de afgelopen weken. Maar liefst vijf wedstrijden bleef de ploeg van trainer Piet de Winter ongeslagen en die serie biedt momenteel zelfs uitzicht op de derde periode. In dat kader zal er Oldeboorn dan ook veel aan gelegen zijn, om komende zondag als winnaar van het veld te stappen. Dat laatste zal echter niet één twee drie klaar zijn, want wie de statistieken goed bestudeert, komt er achter, dat er een verschil van dag en nacht bestaat tussen Oldeboorn thuis en Oldeboorn uit.

Aan de Súdkant kan Oldeboorn de beste rapportcijfers overleggen en op basis van thuiswedstrijden behoort de ploeg tot de beste in de vierde klasse A. Zodra men echter de dorpsgrenzen oversteekt is het een heel ander verhaal. De onderlinge confrontaties met Black Boys bevestigen dat beeld, want in eigen huis was Oldeboorn de afgelopen seizoenen twee keer te sterk voor de “Equipo Negro”, terwijl Black Boys vorig seizoen op eigen grond vrij eenvoudig wist te winnen. Met die resultaten in het achterhoofd zouden we ons geld op de formatie van trainer Booij zetten. Maar dan zal de ploeg, waarbij nog niet duidelijk is, of de schorsingen van aanvoerder Lars Niemarkt en van Tolga Yilmaz naar aanleiding van het ingestelde beroep zijn teruggebracht, wel met dezelfde passie te werk moeten gaan als afgelopen zondag tegen Oosterlittens. Als men dat aan de Thomas Zandstrastraat voor elkaar krijgt, ja …… dan zouden we een bescheiden wedje op Black Boys wel aandurven.