Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oldeboorn 1

Black Boys schreef afgelopen zondag een bonus bij door in en tegen topploeg Dronrijp met 2-1 te winnen. Die zege kwam tot stand door Niemarkt & Niemarkt, zeg maar de Jansen & Janssen van Black Boys, en viel over het geheel genomen verdiend te noemen. De Zwartjes stegen daardoor naar de twaalfde plaats en niet onbelangrijk, hielden daarmee de veilige regionen in het vizier. Met betrekking tot dat laatste breken nu de weken van de waarheid aan, want de komende drie wedstrijden stuit Black Boys op directe concurrenten en de eerste van die confrontaties staat vanavond al op de rol, wanneer op Sportcentrum Schuttersveld hekkensluiter Oldeboorn de tegenstander is.

​Een week of drie geleden ontmoetten beide ploegen elkaar ook al en in de voorbeschouwing op die wedstrijd werd de ploeg van trainer Piet de Winter als een “Angstgegner” van the Boys aangemerkt, Dat had alles te maken met het feit, dat Black Boys in de voorbije seizoenen tegen Oldeboorn steeds en met ruime cijfers het onderspit delfde. Op 1 april maakten de Sneker “All Blacks” echter een einde aan die mythe, al kreeg men het in de slotfase nog even benauwd, toen Oldeboorn de 4-1 achterstand door toedoen van de bij Oldeboorn vertrekkende Robert van Roeden terugbracht tot 4-3.

Black Boys deed met die zege de laatste plaats over aan Oldeboorn en die positie bekleden de Zwartjes van de Súdkant nu nog steeds. De achterstand op de ploeg van trainer Richard Venema is intussen opgelopen tot vier punten en dat maakt de wedstrijd van vanavond voor Oldeboorn tot één uit de categorie “laatste strohalm”. Bij winst blijft men namelijk in het spoor, terwijl bij verlies het verschil met de Snekers aangroeit tot zeven punten. Daarmee is het belang van Black Boys eveneens volstrekt helder en evenals voor de heenwedstrijd kunnen kreten als “zespunten-westrijd”, “degradatiekraker” enz. dan ook weer van stal worden gehaald en dan zijn we er op zeker nog een paar vergeten.

​Wat Black Boys niet moet vergeten, is dat het  een reuzenstap richting verlenging van het vierdeklasserschap kan zetten. Hoewel dat tegen Oldeboorn dat afgelopen zondag koploper SV THOR het vuur na aan de schenen wist te leggen, niet eenvoudig wordt en een goed resultaat niet vanzelf komt aanwaaien, moet dat in ieder geval voor genoeg motivatie zorgen. En met die motivatie moet de brigade uit Watergate-City het hiervoor al omschreven einde van de mythe van een succesvol vervolg kunnen voorzien. En zeker als men vanavond met behulp van Jansen & Janssen, pardon …. met behulp van Niemarkt & Niemarkt net zo effectief te werk gaat als tegen Dronrijp.