Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oldeboorn 1

De strijd tussen de zwarte en blauwe variant van de Boys werd al op zaterdag afgelast en de ploeg van trainer Richard Venema moest derhalve vanuit de warme huiskamer bij de beelden van Feyenoord-PSV toezien, hoe Nieuweschoot, directe concurrent in de degradatiestrijd, met 3-0 van De Wâlden won, Daarmee kwam de ploeg uit Nijskoat op elf punten en dat zijn er evenveel als Oldeboorn, dat komende zondag op het meest antarctische sportpark van Sneek de tegenstander van Black Boys is.

Oldeboorn eindigde in de voorbije seizoenen in de vierde klasse A twee keer als derde en beide keren pakte de ploeg van trainer Piet de Winter een periode. In die seizoenen bleken de Zwartjes uit het dorp van de gondelvaart steeds een klein maatje te groot voor de Zwartjes uit de Waterpoortstad. Twee jaar geleden won Oldeboorn twee keer met 4-2 en in de confrontaties van vorig seizoen was het verschil in ieder geval qua score nog een tikkeltje duidelijker. Dit seizoen kent Oldeboorn evenals Black Boys echter een moeizaam jaar. De hoofdmacht heeft tot nu toe zoals hiervoor al werd vermeld, elf punten behaald en dat is momenteel goed voor een twaalfde plek. Daarmee loopt het op de Súdkant toch een beetje minder dan in beide voorgaande jaren.

Ook bij Black Boys loopt het minder, al verschilt dit seizoen qua positie in beginsel niet zo heel erg veel van het vorige. Toen bivakkeerde de hoofdmacht ook in de lagere regionen en wist men zich pas in de slotfase van de competitie via een eindsprint uit de nesten te werken. De competitie bevindt zich nu nog maar op de helft en dus is het nog te vroeg voor een eindsprint. Dat neemt echter niet weg, dat de Sneker variant van de “Equipo Negro” een tussensprintje best kan gebruiken, te meer omdat de achterstand op Oldeboorn en Nieuweschoot al vijf punten bedraagt.

En als we het over zo’n tussensprintje hebben, dan is Oldeboorn toch één van de opponenten waartegen de Sneker “All Blacks” die moeten kunnen inzetten. Vooral ook omdat het kruit een week langer de tijd heeft gekregen om te drogen. Met dat droge kruit moet Black Boys proberen de doelpuntendroogte te doorbreken. En als aan de andere kant tenminste als Koning Winter het toelaat, dan ook nog eens de vrije doortocht van Oldeboorn waarvan in een aantal voorgaande edities sprake was, wordt ingebed, dan moeten de mannen in dat “kostlek moaie swarte shirt” toch in staat zijn om ook de puntendroogte eindelijk een halt toe te roepen.