Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oldeboorn 1

Black Boys kreeg de afgelopen periode tik na tik en dat gebeurde ook nog eens met behoorlijke cijfers. En dat, terwijl de “All Blacks” in de openingsfase van het seizoen mooi op weg leken om de door Elroy de Meer geformuleerde doelstelling te realiseren. Intussen zijn de Zwartjes echter afgedaald naar de dertiende plaats en dat is nog maar net boven de lijn, waarop de rode lantaarn in de handen wordt gedrukt. Wat is er op de zwarte zijde van het Schuttersveld aan de hand? Zit het mentaal niet goed? Laat men zich teveel door randzaken afleiden? Wie het weet, mag het zeggen, maar doe het dan snel, zodat Black Boys daar komende zondag tegen Oldeboorn zijn voordeel mee kan doen.

Met Oldeboorn komt overigens een tegenstander naar Sneek, die de afgelopen seizoenen tegen de “Equipo Negro” redelijk huis hield. Het gaat misschien te ver om van een “Angstgegner” te spreken, maar de laatste vier confrontaties eindigden wel allemaal in een zege voor de ploeg van de Súdkant. In die jaren eindigde Oldeboorn dat in het seizoen 2014-2015 en een jaar na Black Boys naar de vijfde klasse promoveerde, overigens steevast in de top van vier A. En ook in deze jaargang lijkt de ploeg van trainer Piet de Winter een klant voor het linkerrijtje te worden. Daarmee mag Oldeboorn met recht een aanwinst voor de vierde klasse worden genoemd.

Die kwalificatie was in de eerste periode in de vierde klasse A zeker van toepassing op Black Boys. In het eerste seizoen in vier A kwamen de “Men in Black” maar net te kort om één keer naar de derde klasse door te stomen. In het tweede seizoen draaide men tot de winterstop in de bovenste regionen mee en behoorde men destijds nog tot het rijtje van titelkandidaten. Daarna ging het echter minder en steeg Black Boys nog maar een paar keer boven zichzelf uit. En dat laatste heeft de ploeg zondag dubbel en dwars én in alle linies nodig om Oldeboorn het hoofd te bieden. Dat kan alleen, wanneer men zich volledig op de wedstrijd focust en zich niet door allerlei andere dingen laat afleiden. Weten de mannen in dat “kostlek moaie swarte shirt” dat voor elkaar te boksen, dan blijft de exercitie tegen de gasten uit het dorp van de gondelvaart weliswaar lastig, maar tegelijk ook weer niet ondoenlijk. Want voetballend kan Black Boys zo bleek tegen Irnsum, nog altijd heel goed mee.